Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MALENA TISA VELIKI BORAC Djevojčica je sada u sigurnim rukama, ali BORBA SE NASTAVLJA

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Tisa Sredojev i njena majka Jelena, nakon dvanaestočasovne vožnje stigle su u njemački grad Augsburg radi njenog daljeg liječenja. Ova djevojčica koja ima samo 15 mjeseci i boluje od atipičnog teratoidnog rabdoidnog tumora glave četvrtog stepena, odmah je prebačena na intenzivnu njegu, a tamo će boraviti dok se ne urade sve potrebne analize.

Nakon nedavne operacije na Klinici za neurohirurgiju KCS, u ovoj njemačkoj ustanovi Tisa će biti podvrgnuta hemoterapiji i zračenju.

– Put je bio naporan, ali su svi na čelu sa mojim kolegama iz kikindske bolnice bili zlatni. Pratili su nas doktor Vladimir Perić i sestra Dragica Jorgin. Umor je nestao pri ulasku u kliniku – priča Tisina majka koju ništa do sad nije slomilo, a prebrodila je bezbroj dramatičnih situacija. Ona još dodaje i da ih je na klinici dočekao dežurni klovn koji je Tisi poklonio veliko crveno srce.

Ona objašnjava da je bila malo uplašena zbog nepoznavanja njemačkog jezika, ali da je najvažnije da je Tisa zbrinuta i u sigurnim rukama.

Njen suprug Vanja nije, nažalost, da pođe na put sa njima.

– Ovo je važan i veliki korak u borbi za Tisino zdravlje. Ponosim se i kćerkicom i Jelenom – kaže Vanja i dodaje da su im lkekari rekli da će Tisa ove morati da provede minimalno osam mjeseci, možda i duže. To znači da će im trebati još sredstava.

On je istakao da želi da sve bude transparentno, pa je rekao da su avansno za liječenje uplatili 100.000 evra, te da im je za prvi dio boravka u Augsburgu potrebno ukupno 195.000 evra.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Ostatak ćemo morati da uplatimo za tri do četiri mjeseca. To znači da je pomoć dobrih ljudi i dalje potrebna. Nemam riječi kojim bih mogao opisati zahvalnost znanim i neznanim ljudima koji su uz nas. Najviše sredstava skupili smo od SMS poruka – objašnjava Tisin otac i dodaje da će ih ubrzo posetiti u pratnji sina Alekse.

– Čudesno je da iz jedne, skoro bezazlene situacije dođemo do ovog trenutka. Mislim da najveće zasluge pripadaju mojoj hrabroj djevojčici. Pokazala je svima da je veliki borac – zaključuje Vanja.

Kikinđanka Tisa Sredojev boluje od atipičnog teratoidnog rabdoidnog tumora glave četvrtog stepena. Ovo je veoma rijetko, istovremeno i agresivno oboljenje. U Srbiji je dosad ovaj tumor dijagonostifikovan samo kod pet osoba, dok u svijetu godišnje oboli tek nešto više od 20 ljudi.

Tisi je zahvaćen facijalni i slušni nerv, koji su ljekari morali da odstrane 13. avgusta prilikom operacije u Kliničkom centru Srbije. Nedugo zatim, u Novom Sadu je obavljen još jedan zahvat kako bi Tisa sa kateterom lakše podnosila hemoterapije. Prilikom rođenja, Tisa je ostala bez kiseonika.

Ukoliko ste u mogućnosti, donirajte uplatom na dinarski račun: 160-552148-04

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004251.2

BAN: RS35160005400004251219SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Slanjem SMS poruke:  Upišite 705 i pošaljite SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human 705 i pošaljite SMS na 455

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO