Sudbine

Mali Boško SVE BLIŽI CILJU: Prebačen novac sa Gavrilovog računa, udružena borba se nastavlja

Maleni, preslatki Boško Gugleta sve je bliži tome da primi lijek, koji će mu spasiti život, nakon što mu je na račun legao dio donacija za Gavrila Đurđevića. Međutim, cilj je i dalje predaleko jer za Boleta treba da se sakupi još oko milion i po evra. Beba neverovatnih očiju nalazi se u bolnici na respiratoru.

Mali Boško SVE BLIŽI CILJU: Prebačen novac sa Gavrilovog računa, udružena borba se nastavlja
FOTO: BUDIHUMAN.RS/SCREENSHOT

Predivna vijest, koja uliva nadu da je dio novca za Gavrila prebačen Bošku, objavljena je na Fejsbuk stranici Da i Boško pobijedi SMA.

Pročitajte još

– Dragi naši, dio donacija za Gavrila jutros je prebačen na Boškov račun. Od danas je naš Bole bliži cilju za velikih 35.589.765,00 dinara! Ovim putem želimo da se zahvalimo Gavrilu i njegovoj porodici na nesebičnoj podršci koju su nam pružili, na ovako divnom primeru ljudskosti i solidarnosti. Hvala vam, dragi Đurđevići! Takođe, veliko hvala fondaciji Budi human bez čije podrške ništa od ovog ne bi bilo moguće – napisano je na navedenoj stranici.

Da podsjetimo, Gavrilo i Boško su bebe koje boluju od spinalne mišićne atrofije tip 1. Za Gašu je novac skupljen i mališan je u junu primio skupocijeni lijek “zolgensmu”.

Za preslatkog Boleta novac se i dalje skuplja. Organizovane su brojne humanitarne akcije sa ciljem da Boško što pre primi lijek.

Jedna od akcija jeste vaučer za putovanje “za samo jedan sms možete osvojiti ljetovanje i pomoći u spašavanju života”.

Druga akcija koja je u toku odnosi se na predivne štence.

U Kragujevcu se sutra, 28. jula, organizuje sakupljanje pomoći za našeg Boleta.

Podsjećamo, kada je Boško imao samo tri mjeseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvijjek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija.

Poslije mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smještaj.

Da i Boško pobijedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Prihvati notifikacije