Banjaluka

"MALI KORAK ZA BICIKLISTE" Iscrtane staze za dvotočkaše u podnožju Starčevice

Na frekventnoj saobraćajnici u podnožju Starčevice, postavljen je novi sloj asfalta, te iscrtane biciklističke trake na kolovozu, radi bezbjednijeg kretanja kretanja biciklista na ovoj dionici.

"MALI KORAK ZA BICIKLISTE" Iscrtane staze za dvotočkaše u podnožju Starčevice
Foto: Grad Banjaluka

Dodatni radovi izvršeni su i na ulasku u kružni tok, na način da su postavljeni tzv. uklapajući ivičnjaci.

-Na ovaj način podignut je nivo bezbjednosti saobraćaja i poboljšano odvijanje saobraćaja na kružnom toku ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U Odjeljenju naglašavaju da će, iscrtavanjem biciklističkih traka, spojena biciklistička infrstruktura koja je u prethodnom periodu izgrađena u istočnom dijelu grada.

– Na ovaj način, potiče se što veći razvoj biciklističkog saobraćaja i smanjenje upotrebe motornih vozila – navode u ovom odjeljenju.

Iz Centra za životnu sredinu naglasili su da se biciklisti sada mogu nesmetano kretati od Ulice Gavre Vučkovića preko Venecija mosta do Ulice majke Jugovića, ističući da je ovo “mali korak za bicikliste, ali veliki za Gradsku upravu”.

Ipak, naglasili su i da u ulici ima dosta nelogičnosti i loših rješenja, te zamolili Gradsku upravu da ih ubuduće kontaktiraju prilikom planiranja infrastrukture i crtanja signalizacije, kako bi zajednički doprinjeli boljoj bezbjednosti biciklista u saobraćaju.