Politika

MALI ŠENGEN ŠANSA ZA EKONOMIJU Dodik: Privatizacija u BiH je bila kriminalna

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da "malom šengenu" treba dati šansu, te istakao njegovu ekonomsku stranu.

MALI ŠENGEN ŠANSA ZA EKONOMIJU Dodik: Privatizacija u BiH je bila kriminalna
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Mislim da niko nikom više ništa ne može nametnuti, ali je saradnja neophodna i treba je promovisati. Taj šengen daje šansu, a ako se izvitoperi, kao što smo sve na Balkanu izvitoperili, to može da bude i opasnost. Ali, iz toga nije teško izaći – rekao je Dodik sinoć za Fejs televiziju.

On je dodao i da će BiH, ako je unutra, teško izaći ali i da je glupo očekivati da je to priča nametanja nekog koncepta “svjetova”.

– Idemo da pokušamo da napravimo ekonomiju – istakao je Dodik.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, BiH je jedina zemlja u regionu koja nema status kandidata, a obećali su da bi to moglo da bude do polovine naredne godine.

– Nisam siguran, ali želim da vjerujem – dodao je Dodik.

Dodik je rekao da u BiH nikada nisu uspjeli da naprave koncept koji bi omogućio da se ljudi zadrže, te napomenuo kako je privatizacija i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH bila kriminalna i proizvela nekoliko tajkuna.

O pandemiji virusom korona, Dodik je rekao da su sve zemlje, sama EU, reagovale putem centralnih banaka i monetarne politike, dok u BiH nema šanse da se postigne dogovor kako monetarnu politiku staviti u funkciju, te napomenuo da BiH ima deponovanih oko 480 miliona evra, a manje štampanih maraka.