Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MALI TEODOR (2) VODI ŽIVOTNU BITKU Roditelji ne mogu da obezbijede novac za SKUPU OPERACIJU

Društvo
Autor:

Foto: R. Jokić/RAS Srbija

Nakon dijagnostikovanja rijetke genetske bolesti, ostepetroze „tip 1“, za liječenje dvogodišnjeg Teodora Stefanovića iz Zvornika potrebno je sakupiti 603.000 evra, kako bi u klinici u Ulmu išao na transplantaciju koštane srži.

Roditelji Predrag i Marica, iako rade, sami ne mogu obezbijediti toliko novca te apeluju na sve humane ljude da im pomognu jer je transplantacija jedina nada za Teodorovo izlječenje. Od 1. do 30. juna aktivan je i humanitarni mtel broj 1415 kojim se donira po 1 marka  po pozivu, za njegovo liječenje.

– Transplantacija i liječenje u Njemačkoj ne može početi dok se ne uplati sav novac. Takva je procedura u klinici. Oni su nam izašli u susret da Teodora tretiraju kao i drugu djecu iz Njemačke, praktično kao da ima njihovo državljanstvo, te je konačna cijena za transplantaciju i postoperativni period od četiri mjeseca u sterilnim uslovima 603.000 evra, a mogla je biti i do 900.000 evra. Ipak, oni ne mogu da garantuju izlječenje jer sve zavisi od slučaja do slučaja, odnosno stanja organizma, a do sada su imali tri ovakva slučaja. Stoga molimo sve humane ljude da nam pomognu ili putem humanitarnog broja ili uplatom novca na račun – kaže Teodorov otac Predrag.

On je dodao da je do sada prikupljeno 24.000 evra, a dio novca mu je obećala i humanitarna organizacija „Bild“ iz Njemačke.

– Očekujem da mi potvrde da li će i koliko novca uplatiti i oni kako bi nam pomogli u pokušaju da obezbijedimo ovako veliku sumu novca i probamo da spasemo Teodora – ističe Predrag.

Foto: Zazivotbebeteodora/Facebook.com

U iščekivanju da se prikupi novac, Teodora svakih sedam do deset dana vode u kliniku u Beograd na transfuziju krvi.

– Bolest može da izazove česta krvarenja ili gubitak vida, ali tih simptoma srećom, kod Teodora nema. No, kod njega su zbog ove bolesti uvećane jetra i slezena te mu stalno opada hemoglobin, odnosno krvna slika te mora na transfuziju u Beograd svakih sedam do deset dana. Kada opadne krva slika njemu se pojave kao čepići na koži, odnosno potkožna krvarenja što je prvi znak da treba na transfuziju – priča Predrag.

Česti odlasci u Beograd izazivaju dodatne troškove za porodicu, odsustvo sa posla, ali bi se sve to zaboravilo kada bi se sakupilo dovoljno novca za transplantaciju koštane srži za Teodora.

Računi za uplatu

Oni koji žele novac mogu i da uplate na račune:

Račun za BiH: Teodor Stefanović 1610000000000011 partija 09001653161

Račun za inostranstvo: Teodor Stefanović, Karađorđeva 8 5/46 75400 Zvornik, Raiffasen bank BiH, SWIFT/BIC CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391612000102623874

Račun u Srbiji: Predrag Stefanović, Banca Intesa 160-5300102333022-74

Western Union: Predrag Stefanović, Karađorđeva 8, 5/46, Zvornik, Bosna i Hercegovina.

PayPal račun: [email protected]

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO