Politika

Malo selfi, malo kolce, malo mitingovanje: Lideri PDP obilaze gradove i sela širom Srpske (FOTO, VIDEO)

Za samo nekoliko dana, Branislav Borenović, Jelena Trivić i Draško Stanivuković, potpomognuti povremeno i maldim snagama poput Ivana Begića, prokrstarili su nekoliko gradova i sela u Srpskoj. Kažu da nije u pitanju predizborna kampanja, nego "rad na terenu".

Malo selfi, malo kolce, malo mitingovanje: Lideri PDP obilaze gradove i sela širom Srpske (FOTO, VIDEO)
FOTO: PDP

Mrkonjić Grad, Šipovo, Rogatica, Pale, Kotor Varoš… Negdje selfi, negdje kolce, negdje malo ćaskanja sa lokalcima, djecom i odraslim, a uz sve to političke poruke, tek da se zna zašto su došli.

Prije dva dana su održali Sabor Opštinskog odbora PDP-a Rogatica, izabrali novog mladog predsjednika na lokalu i poručili: nećemo sa SNSD, mi smo dva svijeta različita!

– Oni lete helikopterima i avionima, bahate se i rasipaju narodni novac. Malo im je što su do sada uzeli od naroda, nego hoće da daju još 100 miliona KM našeg novca u kumovske džepove. Nikada im nije dosta, ali zaustavićemo mi tu crvenu pošast – poručio je Borenović u Rogatici na skupu za koji tvrdi da nije predizborni miting, nego “Razgovor s građanima”.

Zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković je rekao da je rogatički SNSD pokušao da spriejči održavanje ovog skupa.

– Smišljaju da kreče salu, samo da mi ne bismo ušli u nju. Pokušavaju da kupe narod sladoledima i krofnama koje dijele baš u vrijeme kada smo se mi okupili. Misle da će nas spriječiti, a narod poniziti, ali ponižavaju samo sebe – kaže Vuković.

Draško Stanivuković je rekao Rogatičanima, a ponavlja to i u drugim gradovima i selima, da je za samo osam mjeseci u Banjaluci ušteđeno 12 miliona KM i obezbijeđeni besplatni udžbenici za osnovce.

– Tek smo izborili promjene u Banjaluci, a ja sam biran na četiri godine, zamislite šta se može uraditi za sav taj period. Sada zamislite šta se sve može popraviti, uraditi i koliko se može bolje živjeti u Republici Srpskoj kada krenu promjene – kaže Stanivuković.

Tek što je ispričao priču u Rogatici, zaputio se, sa ekipom na Pale, a zatom na povratku u Krajinu svratio u Kotor Varoš, gdje je na narodnom zboru danas zaigrao kolo.

U narednih nekoliko dana PDP-ovi frontmeni nastavljaju turneru. Na redu su selo Ljeskare kod Prijedora, a potom i sam Prijedor, odnosno mali gradski trg. Da li će se tamo igrati kolce, snimati selfiji, uzvikivati parole, ili dijeliti sladoled, tek ćemo vidjeti.

Prihvati notifikacije