Fudbal

Mamić o reprezentaciji Srbije “Piksi posjeduje šampionski gen, Orlovi mogu do iznenađenja”

Uporedio je i reprezentacije Hrvatske i Srbije.

Mamić o reprezentaciji Srbije “Piksi posjeduje šampionski gen, Orlovi mogu do iznenađenja”
FOTO: ANTONIO BAT /EPA

Još mjesec dana ostalo je do početka Mundijala u Kataru, a među akterima će biti i reprezentacija Srbije koja je smještena u grupu sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

S obzirom na prikazano u kvalifikacijama, a onda i u Ligi nacija, vjerujemo da će nacionalni tim Srbije imati šta da pokaže u Kataru i da će makar napraviti korak dalje u odnosu na Mundijal u Rusiji prije četiri godine.

O mogućnostima Piksijevih ”orlova” na Svetskom prvenstvu je u intervjuu za ”Informer” govorio Zdravko Mamić, nekada ”alfa i omega” zagrebačkog Dinama. On vjeruje da Srbija ovoga puta može daleko da stigne.

– Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Posjeduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura – uvjerava Mamić.

Pročitajte još

Odličnu selekciju ima i Hrvatska, a Mamić je napravio zanimljivu paralelu između ovde dvije reprezentacije.

– Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svjetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti.

Uvijek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negdje, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobjeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspješna – konstatovao je Mamić, piše Sportske.net.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije