Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MANEKENKA (30) ZAVRŠILA NA RESPIRATORU Danima osjećala ove simptome

Svijet
Autor:

Foto: intan_clement/Instagram/screenshot

Manekenka Intan Klemen (30) australijsko-francuskog porijekla oglasila se na društvenim mrežama nakon što je saznala da je zaražena korona virusom.

Kako kaže, sigurna je da se virusom zarazila prilikom skijanja u Francuskoj, jer nedugo potom, u prve dvije nedelje primjetila je da joj se pojavio kašalj kao i da teško diše. Međutim, kada se obratila ljekarima, rečeno joj je da ima običan grip.

U međuvremenu, stanje joj je postajalo sve teže i teže. Kašljala je, kaže, toliko da bi nakon toga ostala bez daha. Bila je malaksala, a prilikom disanja čula je šištanje iz pluća.

Ona je 15. marta sa društvom iz Pariza otišla na skijanje u ski centar Valuar, svega jedan dan prije nego što je Francuska uvela karantin. Njen partner je u tom trenutku već bio bolestan.

– Mislila sam da je prehlađen jer osim temperature i glavobolje nije imao druge simptome. Međutim, meni je bilo sve gore i gore – priča ova manekenka za Yahoo News u Australiji.

Kada je uvidjela da joj je stanje sve gore, riješila je da se sa skijanja vrati ranije, 18. marta, a tada je primjetila i šištanje u plućima. Pozvala je hitnu pomoć, gdje joj je rečeno da ima grip i da ostane kući a da temperaturu spušta lijekovima. Dva dana kasnije uspjela je da kontaktira svog ljekara.

– Nisam imala snage ni za šta, problem mi je bio i da odem do kupatila. Teško sam disala – prisjeća se. Pored toga, osjećala je kako joj se mišići stomaka grče, a cijelo tijelo bilo joj je bolno.

Ljekar ju je, kaže, prebacio na intenzivnu njegu i bio je šokiran što se nijedan ljekar nije pobrinuo za nju. Uskoro je priključena na ventilator, a intravenozno je dobijala paracetamol i antibiotike.

Na svu sreću, sada se oporavlja. Poslednjih nedelju dana je u izolaciji u svojoj bolničkoj sobi.

– Svi su me uvjeravali da nije ništa, da nije korona virus i da će mi biti bolje. Mislim da nisu htjeli da razmišljaju o tome i da su htjeli da me uvjere da mladi dobro podnose virus – kaže, dodajući da je sada manje uplašena ali želi da upozori svoje vršnjake da ne shvataju virus neozbiljno, naročito nakon što je na društvenim mrežama vidjela da mladi njenih godina i dalje prave zabave i okupljaju se, piše Žena Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO