Banjaluka

MANJE SAOBRAĆAJNIH GUŽVI U Banjaluci za samo četiri godine izgrađeno 12 kružnih tokova (VIDEO)

U nastojanju da se riješi problem gužvi, u protekle četiri godine u Banjaluci je izgrađeno 12 kružnih raskrsnica na frekventnim ukrštanjima.

MANJE SAOBRAĆAJNIH GUŽVI U Banjaluci za samo četiri godine izgrađeno 12 kružnih tokova (VIDEO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

Iz Gradske uprave poručuju da se iz godine u godinu bilježi rast broja automobila na ulicama, te da rješavanje saobraćajnih gužvi nije moguće bez izgradnje kružnih raskrsnica.

Da se situacija poboljšala potvrdili su i Banjalučani koji kažu da su im kružne raskrsnice olakšale svakodnevene obaveze.

– Na putu do centra grada prođem tri kružna toka. Ako to uporedim sa situacijom od prije pet godina, duplo više vremena mi je trebalo da dođem na fakultet, kraće sam ujutru spavala i moje obaveze su duže trajale – kazala je Angelina Dulić iz Debeljaka.

▶️ U situaciji kad iz godine u godinu bilježimo rast broj automobila na našim ulicama, rješavanje saobraćajnih gužvi…

Posted by Grad Banja Luka on Thursday, September 3, 2020

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su kružni tokovi postali jedan od zaštitnih simbola grada u prethodne tri godine.

– Urađeno je 12 novih kružnih tokova u Banjaluci. Time je saobraćaj značajno poboljšan, rasterećene su gužve i poboljšana bezbjednost u saobraćaju. Oni su rješenje za sobraćaj i tim putem treba nastavtiti i dalje – naglasio je Radojičić.

A.E.