Sport

MARKO TOMAS, KOŠARKAŠ IGOKEE "Vrijeme je za prvu pobjedu"

Košarkaši Igokee u nedjelju od 20 časova u Laktašima dočekuju Zadar u utakmici 5. kola ABA lige. Ovo je duel dvije posljednje plasirane ekipe u ligi, a u domaćem timu nadaju se da mogu doći do prvog trijumfa.

MARKO TOMAS, KOŠARKAŠ IGOKEE "Vrijeme je za prvu pobjedu"
FOTO: NIKOLA VURUNA/RAS SRBIJA

Iskusni Marko Tomas dobro poznaje protivnika, i uvjeren je da će cijeli plijen konačno ostati u Laktašima.

Prije svega, treba da se zaborave prve četitri utakmice. Moramo se resetovati i krenuti kao da je početak prvenstva. Svi smo mi svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo, a mnogo naših igrača je već bilo u sličnom momentu. U sportu postoji samo pogled prema budućnosti. Trebamo skupiti snage, i uraditi sve da dođemo do pobjede. Imamo četiri poraza, ali u tri utakmice veoma lako se moglo okrenuti da pobijedimo,međutim, to se nije dogodilo. Zadar je isto u teškoj situaciji , mi sad imamo još dva treninga da napravimo dobru pripremu i nadam se da bi da pobjeda konačno trebala doći. Zadar je specifična ekipa, prošle godine su iznenadili Partizan u gostima i onda su uspjeli kroz baraž da ostanu u ligi. Alen im je glavni igrač, tu je iskusni Ivanov na kojem će se takođe bazirati igra i koji će pokušati iskoristiti naše slabosti. Mi smo tu da pomognemo, pogotovo Iliću na toj poziciji i vjerujem da možemo doći do prve pobjede – rekao je Marko Tomas .

U ovom meču na klupu Igokee će sjesti Dragan Bajić, koji će zamijeniti Marka Baraća, a ovo mu je peti mandat na klupi Aleksandrovčana