Hronika

MASAKR I DALJE MISTERIJA Sud ponovo vratio na dopunu optužnicu, sporni OPUŠCI NAĐENI POSLIJE ŠEST MJESECI

Apelacioni sud u Nišu treći put je Višem javnom tužilaštvu u Negotinu vratio optužnicu protiv Maje Bađikić (26) iz sela Dupljane.

MASAKR I DALJE MISTERIJA  Sud ponovo vratio na dopunu optužnicu, sporni OPUŠCI NAĐENI POSLIJE ŠEST MJESECI
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Ona se teretila da je sa Davorom Pernićem (35), iz Jabukovca, na salašu Velja Vratne u avgustu 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), uz zahtjev da se dopuni istraga.

Apelacioni sud traži od negotinskog tužilaštva da se ustanovi kako su opušci od cigareta, na kojima su biološki tragovi Bađikićeve, nađeni skoro pola godine poslije masakra, kao i ko je osoba koja ih je uputila na to mjesto, jer prilikom prve pretrage terena ti dokazi nisu bili nađeni. Takođe, traži se i dodatno vještačenje trećeg telefona, čija sadržina dosad nije bila analizirana.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

– U toku istrage pronađeno je više desetina opušaka od cigareta i ni na jednom nije bilo mojih tragova. Tvrdim da na imanju Kazimirovića nikada nisam bila i za to imam alibi, zbog čega je branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi – rekla je Maja Bađikić.

Pročitajte još

U VJT kažu da, nakon što je Viši sud već jednom vratio optužnicu, a potom i ukinuo dio kojim se tereti Maja Bađikić, ukoliko Apelacioni sud uvaži njihove argumente, suđenje za ovaj masakr najvjerovatnije neće biti održano u Negotinu, već u Višem sudu u Zaječaru.

Pucano iz dva oružja

– Prema obrazloženju Višeg suda, naši dokazi su kontradiktorni, iako je nedvosmisleno ustanovljeno da je četvoro ljudi ubijeno hicima iz dva oružja, kao i da su nedaleko od mjesta zločina pronađeni opušci, na kojima je pronađen DNK Maje Bađikić. Na ovu odluku žalili smo se Apelacionom sudu u Nišu. Očekujemo da će optužnica biti prihvaćena, baš kao i da će Bađikićeva ponovo biti uhapšena – kažu u negotinskom Višem javnom tužilaštvu.