Digitalna Srpska

MASOVNI OTKAZI U "GUGLU" Tehnološki gigant više nije mjesto za posao iz snova, primarni problem visina plate

Zaposleni u "Guglu" masovno daju otkaze nezadovoljni visinom plata, prenose tehnološki portali.

MASOVNI OTKAZI U "GUGLU" Tehnološki gigant više nije mjesto za posao iz snova, primarni problem visina plate
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Mnogi zaposlenje u “Guglu” vide kao posao iz snova, jer se u toj kompaniji radi na projektima i “alatima” koje koriste milijarde ljudi, prihodi su natprosječni, a uslovi za rad odlični. Ipak, izgleda da su se stvari malo promijenile.

U interenom istraživanju, zaposlenici su pokazali nezadovoljstvo visinom prihoda, jer smatraju da plate “nisu dovoljno kompetitivne”, a nisu zadovoljni ni sa kompenzacijama i mogućnostima ispunjavanja svojih karijernih ciljeva u kompaniji.

Direktori “Gugla” uvjeravaju kako su prihodi dovoljni, pogotovo u odnosu na zaradu u drugim kompanijama, ali to smatra tek manje od polovine zaposlenika.

Pročitajte još

U odnosu na prošlu godinu, smanjen je postotak zaposlenh koji smatraju da je njihova plata “poštena i pravedna” i koji vjeruju da se njihove performanse na poslu odražavaju na platu.

Upravo je nezadovoljstvo platom razlog zašto zaposleni masovno daju otkaze, pokazalo je istraživanje čije su rezultate prenijeti na interenet stranici Protokol.

Uprkos tome, kao i rastućoj inflaciji, iz “Gugla” su prošle godine najavili kako neće podizati platu, pri čemu treba naglasiti da prihodi kompanije rastu.

Iz “Gugla” poručuju da su njihovi zaposlenici “jako tražena roba na tržištu rada”, tako da se kompanija pobrinula da su “vrlo dobro kompenzovani”.

Prihvati notifikacije