Sudbine

MAŠTA DA BUDE VOZAČ AUTOBUSA Kole boluje od cerebralne paralize, i potrebna mu je pomoć dobrih ljudi

Konstantin Janković iz Novog Sada dječak je star svega 12 godina koji jako voli autobuse, i volio bi da bude vozač kad poraste, ali ga, nažalost, u tome sprečava opaka bolest - cerebralna paraliza.

MAŠTA DA BUDE VOZAČ AUTOBUSA Kole boluje od cerebralne paralize, i potrebna mu je pomoć dobrih ljudi
FOTO: BUDI HUMAN/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ovaj dječak, kako je na svom Fejsbuk nalogu napisao Damir Kremer, vozač autobusa, svaki dan uživa gledajući slike autobusa, ali i slike maketa na njegovom profilu.

– Ne znam odakle toliko velika ljubav prema velikim točkovima, ali vjerujem da to nije slučajno, jer i on sam upravlja veliki točkovima, na žalost, invalidskim kolicima.

Vjerujem da sebe zamišlja u ulozi vozača autobusa dok ga guraju u njegovim kolicima i tako, kao i svi mi ostali dok smo bili njegovih godina, maštali kako vozimo autobuse i kamione – napisao je Kremer i zamolio sve humane ljude da urade isto što i on – da uplate makar jedan SMS za liječenje malog Koleta čiji se lik za SMS brojem 543 našao upravo na jednom od gradskih autobusa u Novom Sadu.

Konstntin kasni u psihomotornom razvoju zbog nedostatka kiseonika na porođaju.

Pohađa OŠ “Đorđe Natošević”, na osnovu prava o inkluzivnom obrazovanju. Prija mu kolektiv i djeca ga rado prihvataju.

PROČITAJ OVAJ TEKST !Konstantin Janković je dečak od samo 12 godina i jaaako voli autobuse 🙂 Svaki dan uživa gledajući…

Posted by Damir Kremer on Sunday, September 13, 2020

Borba dugi niz godina

Iza Konstantina je borba dugi niz godina, razne metode vježbanja, svakodnevne terapije, defektolog, plivanje, jahanje i fizikalne terapije, tri transplantacije matičnim ćelijama, četiri operacije u Rusiji fibrotomije, deset plus šest nedjelja neurorehabilitacije robotikom u Hrvatskoj.

Predstoji mu pet operacija u Rusiji i nastavak terapija u Hrvatskoj u trajanju od 12 nedjelja, kao i svakodnevne terapije – terapijsko jahanje, terapijsko plivanje i fizikalne terapije. Robotska neurorehabilitacija posebno je efikasna za rehabilitaciju funkcionalnih vještina pacijenata sa cerebralnom paralizom, a koja mu omogućuju veću samostalnost i bolji kvalitet života. Naglasak je na rehabilitaciji nogu i hoda, ali se sprovodi i terapija za ruke s ciljem unapređenja fine i grube motorike.

Konstantinu je potrebno obezbjediti pokretnu stolicu za stepenište kako bi olakšali njemu i njegovoj majci kretanje do stana na trećem spratu u zgradi kojoj žive, prenosi Telegraf.

Potrebno je obezbjediti i rekvizite za vježbanje u kućnim uslovima, kao i nova invalidska kolica.

Pošalji 543 na 3030 za Koleta

Pomozimo Konstantinu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 543 i pošaljimo SMS na 3030

Konstantin Janković

Pomozimo Koletu, Printskrin: Budi human

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human543 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-516421-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004203.2

IBAN: RS35160005400004203204

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Prihvati notifikacije