Sport

MEČ KOJI ĆE SE PAMTITI Završena fudbalska bajka TSC-a, Steaua ide dalje

Fudbaleri TSC-a nisu uspjeli da se plasiraju u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Poslije 120 minuta igre bilo je nevjerovatnih 6:6, a nakon penala Steaua je prošla dalje.

MEČ KOJI ĆE SE PAMTITI Završena fudbalska bajka TSC-a, Steaua ide dalje
FOTO: FK VOŽDOVAC/FACEBOOK

Postoje mečevi za koje znate da će se decenijama prepričavati i prije nego što se odsvira kraj.

Obično su to mečevi za trofej, ali neki posebnošću nadilaze ove okvire. Uostalom, kako drugačije početi priču o meču Steaue i TSC-a u Senti koji je završen sa 6:6, nakon dva produžetaka, dva isključenja i penala!

Nakon izvođenja penala prošla je Steaua nakon što je samo Banjac promašio udarac sa bijele tačke u penal serijama.

Umalo da vidimo najveću bajku srpskog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ovako smo bez sumnje saznali koji klub ima najveće srce u Evropi!

Sve je počelo sa dva brza gola TSC-a preko Milićevića i Duronjića. Odgovorio je Koman i smanjio na 1:2, a onda je Ponjević dobio crveni karton.

Ipak, ovo je bio samo početak! Man postiže gol, a u sledećem napadu TSC vraća prednost na 3:2.

Onda se mijenja situacija na terenu pa Man postiže pogodak za 3:3.

Umalo je svima stalo srce kada su videli nestvaran, fliper autogol Balaža u 93. minutu meča!

A onda lavovsko srce! Tomanović postiže pogodak u sledećem napadu, gol vredan produžetaka!

Mnogi su mislili da je kraj kada je Silađi dobio crveni karton u 103. minutu, aonda i Man postigao pogodak za 5:4 u 105. minutu! Ali, ne! Nisu tako mislili i fudbaleri iz Srbije koji su preko Tumbasevića poravnali rezultat.

Gorak ukus istorijskog susreta na kraju ostavio je Petre pogotkom u 108. minutu, a TSC sa devet igrača nije imao snagu da izjednači. Djelovalo je tako, a onda je Tomanović postigao pogodak nakon centaršuta Banjca! Kapiten je skočio koliko je mogao, postigao pogodak, a pao na travu. Plakao je, uhvatili su ga grčevi, a onda uz krajnje napore postigao gol za 6:6!

Ipak, i ovako su zaslužili poštovanje čitave Evrope, a o njima će se dugo pisati!