Gradovi

MEČIĆI NA PUTU Čovjek otkrio jazbinu medvjeda (FOTO)

Mještanin srebreničkog planinskog sela Podravanje Miloš Marković snimio je dvoje mečića na putu u svom selu, a onda je otkrio i jazbinu gdje borave.

Mještanin srebreničkog sela okrio jazbinu medvjeda
FOTO: SRNA

Marković je rekao da nije vidio mečku, ali pretpostavlja da je i ona u blizini jazbine, te se zbog toga nije dugo zadržavao.

U srebreničkom selu Rađenović prije nekoliko dana snimljen je medvjed na putu.

Ribolovci, koji provode dosta vremena na jezeru Perućac snimili su medvjeda koji se kreće oko jezera i često dođe da se napije vode. Kažu da su ga vidjeli nekoliko puta na istom mjestu.

Mještanin srebreničkog sela okrio jazbinu medvjeda
FOTO: SRNA

Nedavno je objavljen i snimak medvjeda koji preplivava akumulaciono Perućačko jezero na Drini.

Medvjed je u selu Zalazje posljednjih godina nekoliko puta razvaljivao pčelinjak i uništavao košnice Dušana Stanojevića.

Pročitajte još

Prema riječima stanovnika Podravanja, i u ovom selu načinio je materijalnu štetu, a uništio je i nekoliko pčelinjaka u zaseocima sela Osmače.

Predsjednik Lovačkog društva “Javor” iz Srebrenice Tihomir Jovanović rekao je da je ovogodišnjim planom predviđeno da se u komercijalnom lovu u lovištu kojim gazduju odstrijele dva medvjeda.

– Jedan je već odstrijeljen, a čekamo zainteresovane lovce da organizujemo odstrijel još jednog čije nam je kretanje poznato – kaže Jovanović.

Na srebreničkom području ove godine pojavio se i čopor vukova, koji napadaju i kolju stoku.

Lovci su jednog odstrijelili u maju, a psi ovčari su prije nekoliko dana jednog izgrizli kada je upao u stado ovaca u blizini sela Osmače.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije