Svijet

MEDENICI ODREĐENO ZADRŽAVANJE Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda “pao" na aerodromu

Milošu Medenici, danas uhapšenom sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 časa.

MEDENICI ODREĐENO ZADRŽAVANJE Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda “pao" na aerodromu
FOTO: RTCG.ME/SCREENSHOT

To je saopštio njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

– S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik iznio odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na prijedlog za određivanje pritvora – rekao je on.

Pročitajte još

Jovanović je rekao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike.

Dodao je da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se liječio na klinici za bolesti zavisnosti.

– Kada je završen proces liječenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima. Kupio je avionsku kartu, sjeo u avion i došao – rekao je advokat, prenose Vijesti.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda danas u 10.35 sletio na aerodrom u Golubovcima. Nakon hapšenja na aerodromu, sproveden je u Specijalno policijsko odjeljenje (SPO).

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne potjernice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Prema navodima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru, pišu Vijesti.

Prihvati notifikacije