Svijet

MEĐU HOSPITALIZOVANIMA I DIJETE U Crnoj Gori zbog korona virusa ugroženo 19 LJUDI

U Crnoj Gori trenutno je hospitalizovano 160 pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih je 19 životno ugroženo, saopštio je pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore Nemanja Radojević.

MEĐU HOSPITALIZOVANIMA I DIJETE U Crnoj Gori zbog korona virusa ugroženo 19 LJUDI
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Radojević je na konferenciji za novinare Koordinacionog tijela Vlade Crne Gore rekao da se od 160 hospitalizovanih pacijenata, 26 liječi u Kliničkom centru, u Baru 18, u Beranama 56, a u Nikšiću 32.

– U Brezoviku se liječi 16 pacijenata, u privatnoj zdravstvenoj ustanovi Codra i stacionaru u Rožajama po jedan, a u Pljevljima 10 – naveo je Radojević.

Prema njegovim riječima, u Kliničkom centru u Podgorici, od hospitalizovanih 26 pacijenata, 10 je na Infektivnoj klinici i svi su stabilni.

– Devet pacijenata je na poluintenzivnoj njezi Interne klinike i svi su stabilni, a šest pacijenata je na intenzivnoj njezi i svi su ugroženi – rekao je Radojević.

On je dodao da se u Institutu za bolesti djece nalazi jedno dijete koje je zaraženo virusom korona.

– Dijete ima druge komorbiditete, ali je stabilno – naveo je Radojević.

On je rekao da je 69 zdravstvenih radnika u Crnoj Gori trenutno pozitivno na novi virus korona, od kojih je 10 ljekara, 46 tehničara i sestara i 13 nemedicinskih radnika.

Radojević je dodao da se u samoizolaciji nalazi 35 zdravstvenih radnika.