Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MEĐU NJIMA I TRUDNICA Na Plješivici pronađeno 15 ilegalnih migranata

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Hrvatska policija pronašla je danas na području planine Plješivica 15 osoba koje su ilegalno prešle granicu, među kojima je bila i trudnica, koja je zbog lošeg fizičkog stanja odvezena je u Opštu bolnicu u Gospiću, saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Jedinica granične policije Korenica danas je oko 13.30 časova primila dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da je među njima i žena u poodmakloj trudnoći, nakon čega su službenici ove jedinice i pripadnici splitske Specijalne policije krenuli u potragu, a pozvana je i Hitna pomoć.

Policija je nešto prije 14.00 časova u snijegu pronašla 13 muškaraca, jednu trudnu ženu i jedno dijete, koji su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Iz MUP-a Hrvatske navode da su splitski policajci trudnicu u 14.23 časova predali radnicima Hitne pomoći, koji su je prevezli u Opštu bolnicu u Gospiću.

– Ostala lica nalaze se u prostorijama policije gdje je u toku utvrđivanje njihovog identiteta, te dalje postupanje u skladu sa hrvatskim i evropskim zakonodavstvom – naveli su iz MUP-a Hrvatske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO