Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MEĐU NJIMA POLICAJAC Još tri osobe pozitivne na koronu, dvije iz Širokog Brijega, jedna iz Gruda

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Zapadnohercegovačkom kantonu još tri osobe su zaražene korona virusom, od kojih su dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna osoba iz Gruda, a među njima je i policajac.

Kako navode, prema informacija Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona su tri pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.

– Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom – navode iz Štaba ZHK.
Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kako ističu obaviće se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

– Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP pozitivan na korona virus i oba radnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju – kažu iz Štaba ZHK.

Do sada su u ZHK 52 osobe bile pozitivne na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, četiri iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO