Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mekinjić: Inovacioni razvoj banaka usporava nedostatak zakona o digitalnom potpisu

Biznis
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Inovacioni razvoj banaka u BiH usporava nedostatak zakona o digitalnom potpisu. Ovo je ocjenjeno na panelu „Inovacije u finansijskom sektoru“ na Jahorina ekonomskom formu.

Predsjednik Udruženja banaka BiH Boško Mekinjić ocijenio je da domaće banke, njih 23 ukupno, prate trendove u digitalizaciji i inovacijama, a da su prvi trendovi počeli uvođenjem platnih kartica.

– Neke banke u BiH imaju i digitalne filijale – rekao je Mekinjić.

On je ocjenio da će, bez obzira na nove trendove, u budućnosti u bankarstvu ključan biti ljudski faktor i klijent.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Banke u BiH prošle godine su ostvarile dobit od 367,1 milion KM.

Na Jahorini je danas otvoren dvodnevni “Jahorina ekonomski forum” pod nazivom “Ekonomija novog doba – inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja”.

Forum je otvorio izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske “Svot” Saša Grabovac, a uvodno obraćanje održala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cilj skupa, koji organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske “Svot” u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, jeste da ukaže na značaj okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Skupu prisustvuju i premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, mnogi ministri i drugi zvaničnici, predstavnici institucija, poslovne i akademske zajednice i brojnih renomiranih domaćih i stranih kompanija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO