Politika

Mektić: Ne interesuju me najave da mi Lasić priprema tužbu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić izjavio je da ga ne interesuju najave da komesar MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ilija Lasić priprema tužbu protiv njega za klevetu.

Mektić: Ne interesuju me najave da mi Lasić priprema tužbu
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je istakao da je Lasić predmet rada Tužilaštva BiH za koje očekuje da će korektno dovesti do kraja tu istragu.

Komentarišući navode da je odluku o migrantima, kao i neke druge, Savjet ministara donio na zatvorenom dijelu sjednice, Mektić je rekao da prvi put čuje za pojam zatvorena sjednica i da “nema pojma ni kakva je zatvorena ni otvorena sjednica”.

Pročitajte još

-Kakva je to zatvorena sjednica? Ko čini Savjet ministara ministri. I ko bi to još trebalo da bude? Za mene je zatvorena sjednica bez prisustva javnosti, a kvorum čine ministry – istakao je Mektić.

Davor Bunoza, advokat komesara MUP-a HNK-a Ilije Lasića rekao je danas da će Lasić tužiti Mektića za klevetu. On je naveo da je Lasić Advokatskoj kancelariji iz Mostara dao ovlaštenja da tuže sve koji su ga optužili za državni udar.

Bunoza je pojasnio da će tužba ići zbog tvrdnji da je Lasić napravio državni udar u petak, 18. maja, kada je pred Konjicom policija HNK zaustavila konvoj migranata.

Prihvati notifikacije