Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mesić: Namjera Šešelja je da ISPROVOCIRA i napravi ZBRKU između dvije zemlje

Politika
Autor:

Foto: D. Živančević/RAS Srbija

Nekadašnji predsjedik Hvatske Stjepan Mesić kaže da ne bi napustio Beograd zbog incidenta Šešelja, da je bio u delegaciji Hrvatskog sabora, jer je mu je tako dato na značaju, što je lider radikala upravo i želio da postigne svojim izgredima.

– Namjera Šešelja je da isprovocira i da pravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih da sam bio na mjestu hrvatske delegacije Šešeljevo ponašanje naprosto ignorisao, njemu ne treba nikako davati na važnosti – rekao je Mesić za beogradski Danas.

Komentarišući incident koji je Šešelj napravio u srijedu u srpskom parlamentu, Mesić kaže i da Srbija, ako zaista želi da uđe u EU, mora da riješi probleme sa susjedima, uključujući i Hrvatsku.

– U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje pravi Šešelj. On pravi neugodnosti Srbiji i može se reći da je ”trn u peti” vlastima u Beogradu. Ono što on čini ne treba da nas čudi jer je poznato šta je sve radio u sudnici Haškog tribunal – rekao je sagovornik Danasa.

Mesić smatra da uprkos činjenici da je „izuzetno loše“ to što radi Vojislav Šešelj, ponašanje lidera radikala neće uticati na odnose Srbije i Hrvatske na duži rok.

Upitan kako komentariše odbijanje srpske ambasadorke u Hrvatskoj da primi protestnu notu Zagreba zbog incidenta koji je izazvao Šešelj, Stjepan Mesić kaže da je u diplomatiji praksa da se protestna nota prima kada se neka država osjeća krivom zbog nekog događaja, a u ovom slučaju Beograd je ocjenio “da nije dao nikakav doprinos ovom incident”

– To je bila procjena srpske ambasade, koja smatra da nema potrebe da objašnjava ponašanje Šešelja i ja tu proc jenu ne bih dalje komenarisao – navodi Mesić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO