Svijet

"Mi koji smo bili gore dobro smo prošli, dole je bio masakr" Ispovijest preživjelog putnika iz autobusa smrti

U jednom od pansiona u Slavonskom Brodu smješteno je četrnaestero preživjelih i nepovrijeđenih iz stravične jutrošnje nesreće koja je odnijela deset života.

"Mi koji smo bili gore dobro smo prošli, dole je bio masakr" Ispovijest preživjelog putnika iz autobusa smrti
FOTO: HRT VIJESTI / SCREENSHOT

Vlada sablasna i zavaravajuća tišina. Jer mira tu nikako nema, piše SBplus.

Većina se novopridošlih stanara raspršila i svako u svom kutku pokušava najmilijima javiti kako je ‘izvukao živu glavu’. Da danas mogu slaviti drugi rođendan, dovoljno govori podatak da je, od šezdeset i dvoje putnika, desetero smrtno stradalo, a njih čak 45-ero je povrijeđeno – od čega čak petnaest teško.

No, šok kojeg su preživjeli ovi ljudi i psihičke traume s kojima će se morati nositi ostatak života, takođe su teško opisive.

Pročitajte još

Gutajući knedle i jedva susprežući suze, svoj je doživljaj i opis nesreće dao mladić koji je putovao sam.

– Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje… to je bio pravi masakr. Gotovo svi putnici u šest ujutro su u autobusu spavali. Još uvijek mi nije jasno kako se dogodila tragedija tolikih razmjera. Prvo čega se sjećam nakon prevrtanja kada sam se probudio jest misao da smo se samo prevrnuli i da se ne radi o teškoj nesreći. U tom trenutku nisam ni slutio da će biti toliko tragično. No bilo je. Pomagali smo izvlačiti beživotna tijela. Uspio sam se javiti svojoj porodici, svi su bili presretni – za SBplus kazao je Fidan Hajdari koji radi i živi u Njemačkoj.

Prihvati notifikacije