Sport

Mihajlović u suzama molio doktore da ga puste na utakmicu, zbog njegovih riječi IGRAČI PLAKALI

Italijanski list Gazzetta dello Sport objavio je informaciju da je trener Bolonje Siniša Mihajlović molio doktore da ga puste iz bolnice kako bi bio uz svoje igrače u meču 1. kola Serije A protiv Verone, a koja je završena rezultatom 1:1.

Mihajlović u suzama molio doktore da ga puste na utakmicu, zbog njegovih riječi IGRAČI PLAKALI
FOTO: FILIPPO VENEZIA/EPA

Mihajlović je u prije više od mjesec dana saopštio da mu je dijagnostikovana leukemija, a ljekari su ranije potvrdili da je potreban agresivan tretman hemoterapija i radioterapija, kako bi šanse za oporavak bile što je moguće veće.

Prema pisanju Gazzetta dello Sporta, igrači Bolonje su bili poprilično iznenađeni kada su vidjeli trenera kako dolazi u hotel, a kada je počeo svoj govor, neki od igrača nisu mogli sakriti emocije i počeli su plakati.

– Obećao sam da ću biti ovdje s vama, i evo, tu sam. Za neke sam budala jer sam izašao iz bolnice, ali ipak sam želio biti ovdje i pružiti vam podršku – rekao je Mihajlović na sastanku pred utakmicu u hotelu.

Takođe, navodi se da su doktori insistirali da Mihajlović ne napušta bolnicu kako bi proces rehabilitacije bio što uspješniji, a prema navodima ovog lista srpski stručnjak je u jednom trenutku plakao od bijesa i bukvalno je preklinjao doktore da ga puste na utakmicu.

Mihajlović je u bolnici proveo 40 dana, ali doktori su bez obzira na to smatrali da broj stanica u krvi i koštanoj srži nije normalne vrijednosti, što bi obično trebalo biti nakon 21 do 30 dana od početka hemoterapije.

U jednom trenutku je čak i rekao da je siguran kako će se vrijednosti povećati, ali da ga moraju pustiti da se priključi ekipi.

Gazzetta dello Sport navodi da je Mihajlović na početku imao malo problema s hodanjem jer su mu koljena podrhtavala, a tekst su završili ohrabrujućim porukama kako je bitka tek počela i da je srpski trener dolaskom na utakmicu u Veroni postigao jedan od najboljih pogodaka u svom životu.

(Klix)