Sport

Mikić: Bez pojačanja u nastavku, ekipa može još bolje

Finiš djelo krasi! Pet pobjeda u 10 dana vratili su Borac u vrh lige Bosne i Hercegovine.

Mikić: Bez pojačanja u nastavku, ekipa može još bolje
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Banjalučani su sa ovih 15 bodova došli na kraju jesenje polusezone do treće pozicije sa samo pet bodova zaostatka za vodećim ekipama Gračanice i Bosne Visoko. Nakon turbulentne polusezone u kojoj je raskinuta saradnja sa trenerom Bojanom Unčaninom, Banjalučani su ipak uspjeli da se vrate i da nakon poraza od Konjuha u prvenstvu “zbiju redove” te zaigraju na očekivanom nivou. U jednom momentu ekipa je zbog loše finansijske situacije čak i prekinula rad.

Trener Mirko Mikić ističe da nije sumnjao u igrače.

-Pet pobjeda u isto toliko odigranih mečeva u samo 10 dana je mali podvig za naš tim. Nijednog tenutka nisam sumnjao u to koliko moji igrači mogu, o tome smo pričali na svakom treningu. Pokazali su od čega su, a tek treba da dokažu koliko vrijede jer nam u drugom dijelu slijede odlučujuće utakmice rekao je Mikić poslije meča sa Maglajom.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ipak, strateg „crveno-plavih“ nije u potpunosti zadovoljan ishodom jesenjeg dijela šampionata.

– Uvijek može bolje. Svi dobro znate da nas u klubu vaspitavaju da je svaki poraz neuspjeh, da je neprihvatljiv. Moglo je i moralo da bude bolje, posebno na utakmicama protiv Gračanice u Banjaluci, te protiv Zrinjskog u Mostaru, a i krajnji plasman je morao da bude bolji. Ipak, uspjeli smo u finišu polusezone da napravimo dobru seriju, a ukoliko u nastavku prvenstva budemo na ovom nivou vjerujem da možemo napasti i prvo mesto – tvrdi Mikić.

Kada su u pitanju nedostaci u igri strateg Borca je svjestan šta treba ispravljati, ali kaže da u zimskoj pauzi neće insistirati na dovođenju pojačanja.

– Polukontra je ono na čemu moram da radimo. Jednostavno, nije bilo vremena da između utakmica poboljšavamo taj segment, jer je kalendar bio zgusnut, ali u pauzi ćemo da radimo na tome. Što se tiče pojačanja moraću da sjednem sa upravom, ali smatram da nema potrebe za pojačanjima. Imamo širok igrački roster i samo treba da radimo – završio je Mikić.

Sa trenerom se slaže i Stefan Miljković. Stameni bek ističe da na proljeće treba da se očekuju još bolje partije Banjalučana posebno na gostovanjima.

-Odigrali smo ovaj dio sezone po sistemu toplo –hladno izuzev završnice gdje smo dokazali kvalitet i vezali pet pobjeda te se vratili u vrh. Smatram da je dosta faktor uticalo na to da odigramo sa oscilacijama, prije svega pomjeranje starta lige, dosta novih igrača kojima je trebalo vremena da se uigraju. Očekujem da u drugom dijelu pružimo još bolje partije posebno na gostovanjima i nastavimo u ritmu u kojem smo završili polusezonu. Mislim da smo sve klupske ciljeve ispunili. Prezimili smo u Evropi, prošli dalje u Kupu BiH, te smo u vrhu lige. Naravno prave stvari nas tek očekuju tako da verujem da ćemo nakon pauze biti još bolji kad se bude lomila sezona – poručio je Miljković. Za rukometaše Borca m:tel je počeo zimski odmor, a okupljanje pred nastavak sezone planirano je za 10. januar 2019. godine. Banjalučane već 9. i 16. februara očekuju mečevi osmine finala Čelendž kupa protiv litvanske Šviese.