Svijet

Milanović o pojačanoj kontroli na granici: Sloveniji nemam šta da zamjerim, PROBLEM JE SA BiH

Pojačane policijske kontrole koje je na granici sa Hrvatskom uvela slovenačka policija komentarisao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da Ljubljani nema šta da zamjeri i da bi isto i uradio i zvanični Zagreb.

Milanović
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Milanović je rekao da je problem način na koji kontrolu sprovodi BiH.

– Prošlo je osam godina od velikog migrantskog talasa,  moj stav i pristup tada svima je poznat  ja bih ga ponovio. Sada se to počinje zloupotrebljavati i problem je u načinu na koji, prije svega BiH, to radi i sprovodi. Slovencima nemam šta da zamjerim, to bi i mi napravili vjerovatno – rekao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

Pročitajte još

Milanović je rekao da hrvatska policija radi što može.

– Više od toga ne može i ne smije. I tako je stalno kritikuju da prekoračuje ovlašćenja, ja mislim da to ne rade. Čuvaju državnu granicu. A sada vidimo da nema Evrope bez granica, postoji Evropa bez graničnih kontrola pa se onda opet uvedu. Granica nije šala – rekao je Milanović.

On smatra da Slovenija to radi zbog vlastite, domaće javnosti i dodaje to razumije, ali, prema njegovim riječima, postoje i drugačija rješenja za problem migranata koji dolaze iz BiH, a to je, kako je rekao, što brže integrisanje BiH u EU.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu