Sport

MILIONI GA NISU PROMIJENILI Meloun: Nikola je bio i ostao skroman

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun pohvalno je pričao o karakteru Nikole Jokića.

MILIONI GA NISU PROMIJENILI Meloun: Nikola je bio i ostao skroman
FOTO: TANJUG/AP

Jokić nije oduševio Melouna svojim košarkaškim umijećem tokom svog prvog ljeta u Nagetsima 2015. godine, ali ga je vrlo brzo natjerao da promijeni mišljenje.

– Sjećam se prvog ljeta kada sam došao, draftovali smo Emanuela Mudieja i išli u Las Vegas na Letnju ligu. Bili su tu još Heris i Jokić, a Jokić nije uradio nijednu stvar na toj Ljetnjoj ligi zbog koje bih mogao da pomislim da će biti MVP kandidat. Nijednu. Odmah poslije toga se posvetio ulasku u formu, izgubio je 15 kilograma i onda u ruki sezoni se vidjela njegova sjajna ličnost, zabavljao se, postao je “Džoker”. Ali utakmica koju ću uvijek pamtiti u njegovoj ruki sezoni je meč sa San Antonijom protiv Tima Dankana gdje je imao 26 poena, 13 skokova i osam asistencija. Tada sam pomislio da će biti poseban igrač – objasnio je Meloun.

FOTO: IVICA VESELINOV/ABA LIGA
FOTO: IVICA VESELINOV/ABA LIGA

Tri godine kasnije, 1. jula 2018. godine, Jokić je potpisao sa Nagetsima ugovor vrijedan 148 miliona dolara, ali se u međuvremenu ništa nije promijenilo.

– Od tada do danas kada je bio u najboljem timu lige prije dvije sezone, uzastopni Ol-star, zacementirao se među najboljim igračima na svijetu. Ono što volim u vezi s njim je da se nije promijenio. Svi su mislili da će se promijeniti kada potpiše veliki ugovor, zbog toga kako novac mijenja ljude. Nikola je ista osoba kao prvog dana kada sam ga sreo – skroman, zabavan, inteligentan. Srećan sam što treniram tako skromnog superstara – kaže Meloun, a prenosi B92.

Jokić je sada apsolutni lider Nagetsa, koji su prošle sezone stigli do finala Zapada.

– Druga stvar koja se ističe – bez obzira da li je zagrijavanje, trening šuta, tri na tri, pik-en-rola, pet na pet, Nikola sve radi naporno. Kada najbolji igrač daje takav primjer svakog dana onda možeš da tražiš i više od toga. Imamo mlad tim i srećni smo što imamo Nikolu kao superstara koji će biti lider i uzor za Ar-Džeja, Zika, Ajzeu, Grega, Fakua, sve ove nove igrače. I sviđa mi se što je Nikola voljan da svake godine preuzima sve veću lidersku ulogu – zaključio je Meloun.