Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MILOJE JE SAMO JEDAN HEROJ CRNE GORE I oni su odbili poziv policije, a režim ih odmah KAZNIO

Svijet
Autor:

Foto: Facebook screenshot

Miloje je samo jedan od heroja Crne Gore: Trojica vatrogasaca odbila poziv policije, režim ih odmah kaznio.

Vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji se ne slažu sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti usvojenim u Skupštini Crne Gore prije nekoliko noći, i protiv njih je zbog toga pokrenut disciplinski postupak.

Oni su Barskom portalu rekli da su ponosni na svoju odluku i da će ostati istrajni u tom opredjeljenju bez obzira na moguće posljedice.

– Bojan Rukavina nije pravoslavne vjeroispovijesti, ali jeste solidaran sa građanima koji se protive nakaznoj politici režima, i zbog toga smo veoma zahvalni -rekao je Nikola Đuranović.

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela “Sozina”, gdje se očekivalo da će vjernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvojen zakon koji diskrimkniše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju Crnogorsko – primorsku.

Podsjećanja radi, prije ovog gesta trojice barskih vatrogasaca nikšićki policajac Miloje Šćepanović odbio je da pendrekom ide na sugrađane koji protestuju zbog istog zakona i vratio uniformu i oružje Upravi policije, nakon čega ga je mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao.

(Informer)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO