Sport

Milojević indirektno najavio odlazak "Umoran sam"

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nagovestio je indirektno odlazak sa klupe beogradskog tima.

Milojević indirektno najavio odlazak "Umoran sam"
FOTO: JULIEN DE ROSA/EPA

Dvije godine uspjeha su iza mladog trenera. Dvije šampionske titule, učešće u Ligi Evrope, Ligi šampiona, pobjeda nad Liverpulom. Trener Milojević priznaje da je umoran.

Možda i jesam… Zvezda je specifičan sistem. Za nas koji smo ponikli u Zvezdi je sve drugačije, unosi se velika količina emocija. Veća je i odgovornost. Ne piše mi to u ugovoru, ali je ogromna obaveza, vodite najpopularniji klub na ovim prostorima. Gde god da se pojavite, reprezentujete ga – rekao je Milojević za ,,Sportski žurnal“.

Trener Zvezda nije direktno govorio o svom odlasku ali je iz njegovih riječi jasno da je blizu takve odluke

– Velika količina emocija je ovde. Kada vodite klub koji je dio vas, onda želite da budete perfekcionista. Jako sam disciplinovan, ne znam da funkcionišem u haosu. Nemam problem da budem samokritičan, izvinim se kad uradim nešto kako ne treba. To znaju moji igrači u svlačionici, jer to držim kao sveto mesto. Kada jednog dana budem u drugom klubu to će biti surovi profesionalizam, a ovde je sve emocija. Mnogo neprospavanih noći. To je nešto što voliš, ali te i troši. Mentalitet mi je takav da se vezujem, dajem sve od sebe – istakao je Milojević.

Navijači Crvene zvezde sad sa zebnjom gledaju ka mogućem nasljedniku

– Ne bi trebalo tako gledati, niti želim sada da komentarišem. Ko god i kada bude došao, Zvezda je veliki klub i guraće još bolje. Ima mnogo dobrih trenera – dodao je Milojević

Koliko je obaveza u klubu, najbolje svjedoči i činjenice da se Milojević nije pošteno odmorio. Čim završi šampionat počinju pripreme za drugi.

– Pet godina ne znam da li sam se okupao u moru kao čovek. Nemamo vremena da izađemo sa porodicom, odemo na putovanje. Ljudi to ne razumeju, subota, nedelja i srijeda su za utakmice, stalno smo u adrenalinu i u karantinu. Na mnogim destinacijama sam bio, ništa nisam video. Trijumfalnu kapiju smo osmotrili kroz autobus, takođe i Ajfelov toranj iz daljine. Hotel, avion, razmišljanja kako ćemo da odigramo, a u javnosti je drugačija percepcija – završio je Milojević.

(Sportski žurnal)