Sport

MILOJEVIĆ O DERBIJU "Izbor stranaca i taktika idu na moju dušu"

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević prihvatio je dio krivice za poraz u derbiju zbog izbora stranaca  taktike, ali je istakao i da je iznenađen greškama koje su njegovi igrači napravili kod laganih dodavanja.

MILOJEVIĆ O DERBIJU "Izbor stranaca i taktika idu na moju dušu"
Foto: PHILIP GUELLAND/EPA

Zvezda je djelovala veoma loše, a izašla je u potpuno novoj formaciji sa tri štopera.

Probali smo da iznenadimo Partizan drugačijom formacijom gdje smo željeli više da kontrolišemo prostor i loptu. Velika zamerka igračima, ne znam koji su uzroci tolikih grešaka kod laganih dodavanja, meni je to nevjerovatno.

Zvezda je tokom meča pored poništenog gola imala samo dva šuta i to i dobrih pozicija Marko Marin i Miloš Vulić su poslali lopte preko gola.

– Statistika ne laže, mogu da kažem da je tragična. Moramo da vidimo gdje su uzroci i zašto nam se ovo dešava. To nam je posao, da nađemo rješenje za probleme – istakao je Milojević.

Foto Tanjug

Stranci Mateo Garsija i Hoze Kanjas nisu bili u timu.

– Nikad od mene nećete čuti alibi. Ja sam odlučio da ti igrači igraju i da ti stranci budu van. Ako pogledamo i budemo realni, da sada mogu da promijenim, stavio bih druge strance. Imamo problem što se toga tiče Najodgovorniji sam, za to sam se opredijelio za te igrače i novu taktiku i neka ide na moju dušu – dodao je Milojević.

Poraz ne samo da je donio smanjenje prednosti već uvukao i nervozu.

– Derbi je posebna utakmica, prestiž, pa peče i boli, ali prvenstvo se igra 30 i kusur utakmica. Niko nije šampion postao u septembru. Psihološki momenat nije lijep, ali ništa, mi smo profesionalci i moraćemo da zaboravimo što prije. Što se tiče ulaska u meč neki igrači su sasvim drugačiji, kako dođe derbi, oni su… da li je to derbi ili neko opterećenje, pritisak. Ne znam iz kog razloga, ali da je činjenica, jeste – zaključio je Milojević.

Mrkela: Poništen je čist gol

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je nakon utakmice da je njegovoj ekipi poništen čist gol i da prekršaja nad Vladimirom Stojkovićem nije bilo.