Politika

„NEĆEMO ĆUTATI“ Dodik poručio da Helezove prijetnje pokazuju kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, koliki god cirkusant bio ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez, njegove posljednje prijetnje upućene Srbima i Republici Srpskoj govore kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili nama Srbima, ali da Srbi na to neće ćutati.

milorad dodik na mitingu srpska te zove
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Davno je rečeno – `što trijezan misli, to pijan govori`, a Helez je sve rekao. Njegova ratnohuškačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike. Prijetnje ratom i uništenje Srba su vrhunac kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i najveća prijetnja miru od njegovog potpisivanja do danas – naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je naglasio da je 30 godina Republika Srpska davala šansu BiH, 30 godina su Bošnjaci samo nastojali da unište Republiku Srpsku i od BiH naprave islamsku državu.

Pročitajte još

– Ako je Zapad sve vrijeme okretao glavu od te činjenice, vjerujem da će poslije istupa Zukana Heleza konačno progledati – istakao je Dodik.

On je rekao i da, kao što je Alija Izetbegović 1992. na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom, tako i danas Helez na poruke mira, tolerancije, saradnje Srbije i Republike Srpske odgovara prizivanjem rata.

– Sramota je ćutanje Marfija, Šmita i ostalih, uvijek spremnih da reaguju na sve. Sramota je ćutanje političara iz Sarajeva. Mi na ovo nećemo ćutati – poručio je Dodik.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu