Biznis

Miloš Grujić imenovan za direktora Društva za upravljanje PREF-om

Nadzorni odbor Društva za upravlјanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske jednoglasno je danas donio odluku da za direktora Društva imenuje dosadašnjeg vršioca dužnosti Miloša Grujića, magistra ekonomskih nauka iz Banjaluke.

Miloš Grujić imenovan za direktora Društva za upravljanje PREF-om
Foto: Privatna arhiva

Grujić je imenovan na osnovu preporuke Komisije za provođenje javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Uprave Društva za upravlјanje Penzijskim rezervnim fondom RS a.d. Banjaluka.

Zahvalјujem se Komisiji i Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju. Počastvovan sam što su su prepoznali moje reference i viziju rada i poslovanja Društva. Zahvalan sam prethodnom direktoru i sjajanom timu Društva za upravlјanje PREF-om, jer su mi prilagođavanje na nove okolnosti učinili lakšim i bržim. Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da ostvarujemo stabilne prinose kroz efikasno upravlјanje imovinom fonda, a s cilјem podrške obezbjeđenju dugoročne finansijske održivosti obaveznog penzijskog osiguranja u Republici Srpskoj i u budućnosti – rekao je Grujić.

Penzijski rezervni fond djeluje od 2011. godine. Od osnivanja je svake godine ostvarivao dobit. Do sada je Fondu PIO isplatio gotovo 42 miliona KM kroz dividende. Istovremeno, svake godine od osnivanja dobio je pozitivno mišlјenje nezavisnog revizora i Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske.

Jedan od najvažnijih projekata u kojem je PREF učestvovao je osnivanje Društva za upravljanje Evropskim doborovoljnim penzijskim fondom, zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Skupnom pokojinskom družbom iz Slovenije.

Trenutna vrijednost obveznica i depozita PREF-a u bankama dostigla je 88 miliona KM, što je oko 40 odsto portfelja.