Politika

Milunović vatreno odgovorio na prozivke Skoke: Izdao je SP, a o boračko-invalidskoj zaštiti ne zna gotovo ništa

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Duško Milunović, reagovao je na izjavu potpredsjednika SPS, Maksima Skoke, jer je danas "neprimjereno komentarisao" odgovor Ministarstva na poslaničko pitanje u vezi donošenja novog zakona o pravima boraca.

Milunović vatreno odgovorio na prozivke Skoke: Izdao je SP, a o boračko-invalidskoj zaštiti ne zna gotovo ništa
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Milunović poručuje da mu je vrlo teško raspravljati sa narodnim poslanikom Maksimom Skokom o boračko-invalidskoj zaštiti, zbog toga što, dugo radeći u ovoj oblasti, o istoj zna gotovo sve, “a Skoko o ovoj oblasti ne zna gotovo ništa”.

– Tokom 15 godina rada u boračko-invalidskoj zaštiti uticao sam i zalagao se za brojna poboljšanja statusa i prava ovih kategorija, a od Skoke nismo čuli niti vidjeli ni jedan konstruktivan prijedlog u smislu poboljšanja položaja boračke populacije u toku čitave njegove političke karijere. Skoko ništa korisno nije rekao o boračko-invalidskoj zaštiti, ali je mnogo rekao o svom karakteru. Do juče je aplaudirao zakonskim rješenjima koja su trenutno na snazi i podržavao ih kao najbolja rješenja za unapređenje položaja boračkih kategorija. Danas pokušava da borce koristi za prikupljanje jeftinih političkih poena, kako bi napadom na Ministarstvo i ministra popravio imidž potonule političke opcije kojoj pripada – saopštio je Milunović.

Tvrdi da je, prema riječima Skoke, “bahatost predano i profesionalno raditi svoj posao na unapređenju i očuvanju Republike Srpske”.

Pročitajte još

– Ovdje se radi o iskrivljenom sistemu vrijednosti jer za svakog normalnog građanina Republike Srpske bahatost je izdaja političke opcije koja mu je omogućila poslanički mandat i dovela ga u poziciju da uopšte javno govori. Bahatost je izdati povjerenje glasača koji su mu u Socijalističkoj partiji obezbijedili mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Tu činjenicu će građani prepoznati na sljedećim izborima i siguran sam, više ga nećemo viđati u našem parlamentu – zaključuje ministar Milunović.

Prihvati notifikacije