Društvo

MINISTAR NA POLIGONU U TREBINJU Popović: Stanje bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj može da bude bolje

Stanje bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj može da bude bolje i zato mi radimo neprestano na tome, istakao je danas u Trebinju ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović.

MINISTAR NA POLIGONU U TREBINJU Popović: Stanje bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj može da bude bolje
FOTO: SRNA

Ukazuje da statistika govori da je trend posljednjih godina zadovoljavajući.

– Trudićemo se da ove godine taj trend takođe ide uzlaznom putanjom, odnosno ka smanjenju broja poginulih, i mislimo da će tako i biti. Ovakav pristup i pristup koji mi gajimo u Ministarstvu saobraćaja i veza posljednjih godina mora dati dugoročno rezultate. Ovdje se moraju aplicirati sva ona rješenja u Evropi koja su dala rezultate – izjavio je Popović.

U Trebinju je danas, povodom obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, organizovan dječiji poligon, te simulator prevrtanja i “kose ravni”, s ciljem upoznavanja najmlađih učesnika u saobraćaju o opasnostima koje vrebaju.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Ministar Popović je istakao da je ovo značajan događaj, da se na poligonu uče pravilna vožnja i pravila u saobraćaju, a da simulator pokazuje koje su opasnosti usljed nevezivanja pojasa.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ukazao je na važnost da djeca prije nego što se počnu kretati vozilima i polože vozački ispit, nauče važnost vezivanja pojasa u automobilu.

Novica Krunić iz Agencije za bezbjednost saobraćaja istakao je da je cilj ovakvih aktivnosti da se kod najmlađih počne stvarati saobraćajna kultura kako bi se što bezbjednije ponašali u saobraćaju.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Obilježavanje Evropske sedmice mobilnosti podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto savez, kao i grad Trebinje.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije