Biznis

Mišeljić: “Hidroelektrana na Trebišnjici” nije privatizovana, nema razloga pozivati na proteste

Direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" (HET) Gordan Mišeljić rekao je da ne vidi razlog zbog kojeg Vukota Govedarica i Mirko Šarović pozivaju na proteste zbog navodne privatizacije preduzeća, zato što ono nije privatizovano, niti će se to desiti.

Mišeljić: “Hidroelektrana na Trebišnjici” nije privatizovana, nema razloga pozivati na proteste
FOTO: SRNA

Pozivam ih da ne čine takve stvari jer sigurno na taj način neće dobiti političke poene, a možemo pitati Šarovića da li je u tom momentu on bio na vlasti kada je 20 odsto ovog preduzeća postalo privatno? Mislim da on nema kredibilitet da priča o ovome – rekao je Mišeljić novinarima.

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica je rekao da vlasti, ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, mogu očekivati narod na ulicama.

Mišeljić je naveo da oni koji najavljuju proteste pripadaju političkim opcijama koje su 2002. godine promijenile strukturu preduzeća, pa je 20 odsto privatizovano.

Razumijem, kako je istakao, da se takvim izjavama žele dobiti politički poeni, ali da u ovom slučaju to nije moguće.

– Ovo nije stvar gdje to mogu da urade jer mi ne radimo i nemamo ideju da uradimo to na čemu oni uporno insistiraju. Kakva privatizacija? Mi vršimo dokapitalizaciju i ostavljamo isti procenat vlasništva Vlade Republike Srpske u vrijednosti od 80 odsto – rekao je Mišeljić.

Prihvati notifikacije