Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mišić i Tepavčević složni: Radnici imaju pravo da iskažu stav, ali ih ne pozivamo na sutrašnji skup

Društvo
Autor:

Foto: RAS Srbija

Ranka Mišić i Željko Tepavčević, prvi sindikalci RS, konačno su se u nečemu složili. Naime i predsjednica Saveza sindikata RS i predsjednik Konfederacije sindikata RS, na pitanje da li će pozvati radnike da sutra izađu na protest, rekli su odlučno “ne”. I argumentacija im je, u suštini ista a svodi se na stav: neka stranke rade svoj posao, mi se u to nećemo miješati.

-Svaki radnik ima pravo da, kao građanin, iskaže svoj stav, ako želi i izlaskom na protest, ali Savez sindikata ih ne poziva da se sutra pridruže skupu u Parku Mladen Stojanović. To je skup koji organizuju ljudi iz političkih stranaka, a mi nismo dio te priče. Svaku inicijativu, koja se tiče borbe za prava radnika, naravno podržavamo, ali nikad se nismo miješali skupove koje organizuju političke partije, bilo da se radi o vladajućim ili opozicionim strankama – kaže Ranka Mišić.

Željko Tepavčević poručuje da Konfederacija sindikata RS podržava svaku borbu za prava i slobode građana, ali samo ako su u pitanju građanske inicijative.

-Na skupovima koje organizuju predstavnici stranaka, bilo da je u pitanju vlast ili opozicija, ne možemo učestvovati – kaže Tepavčević.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO