Sport

MISIJA OPSTANAK U Zvijezdi se ne predaju

Fudbalski klub Zvijezda 09 se ne predaje. Ekipa iz Etno sela Stanišić je krenula sa radom, a danas su predstavili svoje planove za nastavak sezone. Takođe predstavljen je i novi kondicioni trener Simo Cvjetinović.

MISIJA OPSTANAK U Zvijezdi se ne predaju
Foto FK Zvijezda

Predsjednik Boris Stanišić istakao je da klub ima velike ambicije tokom proljeća i da je rano da ih bilo ko otpisuje.

Mnogi su nas već otpisali, ali kao predsjednik kluba želim demantovati ono što javnost priča. Zvijezda nastavlja sa ozbiljnim radom i to pokazuju pojačanja. Ne predajemo se, Zvijezda 09 želi da ostane u Premijer ligi BiH i uhvatit ćemo se u koštac te sa dobrom pričom i dobrim treninzima ostvariti zadane ciljeve – rekao je Stanišić.

Trener Adnan Zildžović očekuje kvalitetan rad.

– Mislim da smo pogodili pojačanja. Nismo išli na broj, nego na kvalitet. Formu ćemo tempirati za prva četiri kola. Gostujemo favoritima, čekamorivale i cilj je da Zvijezda i iduće godine bude premijerligaš. Pet ili šest igrača koje ćemo dovesti ili smo već doveli garantuje da ćemo biti puno jači i konkurentniji. Znam da će biti dobro, ne mislim nego znam. Zvijezda ide jako, samopouzdano, možda u većoj tišini nego drugi. Ipak, puno ćemo raditi i svaku minutu na terenu, naši igrači će dati sve što mogu u datom trenutku – istakao je Zildžović.

Novi sportski direktor Perica Đorđević govorio je o pojačanjima.

– Angažovali smo kondicionog trenera u kojeg vjerujemo maksimalno. Ekipa će sa njim totalno drugačije izgledati na terenu. Zasad možemo reći da su tu Murga i Ejike, ali u pregovorima smo sa još tri igrača, ali nećemo govoriti o imenima dok to ne bude finalizirano. Naši planovi su vezani za opstanak i sve ćemo da uradimo da to i ostvarimo. –rekao je sportski direktor Perica Đorđević.

Zvijezda će odigrati šest mečeva a prvi rival je Tuzla siti u subotu.