Sport

RAŽNATOVIĆ NAJAVIO "Micić uskoro ide u NBA"

Košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović otkrio je da će njegov klijent Vasilije Micić uskoro zaigrati u NBA ligi.

RAŽNATOVIĆ NAJAVIO "Micić uskoro ide u NBA"
FOTO: JOHN ANDREOU/EPA

Srpski plejmejker trenutno je član turskog Anadolu Efesa, a čini se da će uskoro otići u NBA.

Prava na srpskog plejmejkera imaju Oklahoma Siti Tanderi, a birali su ga Filadelfija Seventisiksersi kao 52. pika 2014. godine.

– Nema nikakve dileme, on je zreo za NBA. Ovog ljeta kada je taj transfer trebalo da se realizuje njegova izlazna klauzula je bila 15.7, a sezona se tada zbog korone još igrala. Efes nije htio da pomjeri tu klauzulu, jer su htjeli da sačuvaju tim i pojačaju se za ovu sezonu. U međuvremenu, jedan od timova koji je bio jako zainteresovan za njegove usluge, Oklahoma, je dobio njegova prava kroz trejd i nadam se da bi sljedećeg ljeta Micić mogao nastavi karijeru u NBA ligi – rekao je on.

Zatim je istakao da dosta očekuje od Filipa Petruševa koji se povukao sa drafta.

– Ja vjerujem da je prava odluka moramo da znamo da je Petrušev kada se odlučivao da li da igra na draftu odigrao šest seniorskih utakmica. On je igrao sa svojim vršnjacima na koledžu, što smatram da nije adekvatan nivo. Poslije šest utakmica bilo je mnogo interesa za njega iz NBA, bilo je i evropskih ponuda. Sljedeći draft je za osam mjeseci, on će odigrati tridesetak utakmica i nastaviće sjajnu karijeru u NBA – smatra Miodrag Miško Ražnatović a prenosi B92.

Dotakao se Ražnatović i “najvrednijeg” klijenta, najboljeg svjetskog centra, Nikole Jokića.

– Jokićeve granice je teško predvidjeti. On je bio dvostruki Ol-Star i najbolji centar svijeta. Jedino što mu je ostalo je da bude proglašen za najboljeg igrača svijeta, što je teško u maloj franšizi kao što je Denver. Ali na nama je da vjerujemo da će uspjeti. Jokić im je svima pokazao da nije potrebno da imate brdo mišića, da skačete jako puno. Ako imate veliki talenat, možete puno da uspete ako puno radite – kaže Ražnatović.