Svijet

"Mislila sam da će mi iskopati oči" Galebovi NAPALI DJEVOJKU u Splitu, njen vrisak usred noći čuli prolaznici

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbjegla teže povrede.

Galeb
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

Djevojka se oko ponoći vraćala iz noćnog izlaska, kada se nekoliko galebova u blizini njene kuće, zaletjelo u glavu. Kako prenosi splitska Slobodna Dalmacija, djevojka je pritom zadobila nekoliko udaraca, vjerovatno od krila.

Uplašena djevojka je počela da vrišti, a onda su joj u pomoć priskočili prolaznici. Napad se, kažu, dogodio iznenada bez da se bilo šta moglo naslutiti, osim što je na splitskim Plokitama, gdje djevojka živi, bilo nešto više galebova nego što je to uobičajeno.

Pročitajte još

Po svemu sudeći, piše list, galebovi su pokušavali da zaštite svoje mlade koji su šetali u blizini zgrade u kojoj djevojka stanuje, a iz nekog razloga su je procijenili opasnom za njihov podmladak.

Bilo je tu negdje oko ponoći, bila sam na piću, vraćala sam se u stan. U blizini zgrade odjednom su se galebovi uskomešali i počeli zabijati u mene. Počela sam vrištati. Mislila sam da će mi oči iskopati! Trčala sam, uletjele su gospođe koje su bile u blizini… – ispričala je djevojka koja je željela da ostane anonimna.

U strahu od mogućeg ponavljanja napada u narednim danima djevojka je sa sobom nosila kišobran. Pokušavala je, kaže, napad da prijavi, ali je na kraju odustala jer nije znala kome uopšte da se obrati.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu