Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“MISLIO SAM DA JE LUDAK” Vojnik UPERIO PUŠKU u čovjeka koji se šetao blizu granice

Svijet
Autor:

Foto: Micol Brusaferro/EPA

Italijanska poslanica Debora Serakjani zatražila je od Slovenije objašnjenje o nedavnom incidentu, kada je nedaleko od granice sa Italijom uniformisani čovjek, navodno pripadnik slovenačke vojske, zaustavio italijansko-slovenačkog državljanina uperivši mu pušku u glavu.

Kako je prenio slovenački list iz Trsta Primorski dnevnik, 32-godišnji dvojni državljanin sa privremenim boravkom u Sloveniji, zaustavljen je dok je šetao sa djevojkom u šumama u dolini Glinščica.

U trenutku kada se razdvojio od partnerke, prišla su mu dva čovjeka u vojnim uniformama, od kojih je jedan zahtijevao da se odmah zaustavi, prenosi STA.

– Uplašio sam se, nisam znao šta se dešava. Mislio sam da neki ludak glumi vojnika. Naredio mi je da kleknem i uperio automatsku pušku direktno u moju glavu – ispričao je čovjek.

Kako je dodao, kada su ljudi u uniformama čuli da govori slovenački, izvinili su se i pustili ga.

– To je bio vojnik slovenačke armije. Nije bio član bilo kakve seoske straže. Objasnio je da on i njegov kolega tragaju za migrantima koji svakodnevno na tom prodručju prelaze granicu sa Italijom – naveo je čovjek.

Italijanska poslanica članice vladajuće koalicije, Demokratske stranke, Debora Serakjani obavijestila je ministarstvo inostranih poslova o “zabrinjavajućem događaju na italijansko-slovenačkoj granici” i navela da će od resornog ministra Luiđija de Maja tražiti da zahtijeva objašnjenje slovenačke vlade o svim aspektima incidenta, prenela je Ansa.

– Bilo bi neprihvatljivo ako ima osnova za tvrdnje da se naoružani pripadnici paramilitarnih grupa kreću u blizini naše granice – rekla je Serakjani.

Iz slovenačkog ministarstva odbrane su za STA rekli da još ne mogu da komentarišu događaj jer još provjeravaju tvrdnje novina iz Trsta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO