Hronika

MISTERIOZNA SMRT STUDENTA Mladić (24) pronađen mrtav u tunelu, PORODICA OČAJNA

Jakov Miletić (24), student iz Mladenovca, nađen je prekjuče mrtav oko 7 časova ujutru na koloseku u tunelu nedaleko od željezničke stanice u Topčideru, a prema informacijama iz policije, njega je usmrtio voz.

MISTERIOZNA SMRT STUDENTA Mladić (24) pronađen mrtav u tunelu, PORODICA OČAJNA
FOTO: FACEBOOK/PRIVATNA ARHIVA

Smrt mladića još nije razjašnjena, a njegov otac Predrag Miletić izjavio je za Alo da mu je u policiji rečeno da je njegov sin nađen mrtav na pruzi.

Znam samo da je nađen kod topčiderske stanice, pregažen. U stanici policije u Despota Stefana su mi rekli da su zatekli mog sina na pruzi, tri-četiri kilometra od stanice u Topčideru. Pokazali su mi njegove stvari i po tome sam prepoznao da je to moj sin. Zvaničan izvještaj policije još nisam dobio, tako da ne znam šta se desilo – rekao je otac stradalog mladića.

Predrag navodi da ništa nije nagovještavalo da bi njegov sin mogao da izvrši samoubistvo.

– Bio je apsolvent na Građevinskom fakultetu u Beogradu i student druge godine Prirodno-matematičkog fakulteta. Držao je konsultacije iz matematike učenicima i studentima, a imao je i predavanja u amfiteatru na Građevinskom fakultetu. Bio je veoma uspješan u takmičenjima u matematici. Takođe je igrao američki fudbal u klubu u Mladenovcu, a bio je trener i sudija – kaže otac nastradalog mladića.

Predrag kaže da je njegov sin stanovao sa drugom u naselju Braća Jerković, ali da je ponekad volio da prošeta sam.

– Bio je društven i imao je mnogo prijatelja. Volio je izlaske, uvijek je bio nasmijan, a veče prije tragedije je takođe bio sa društvom. Posljednji put je bio kod kuće 23. oktobra i tog dana nas je odveo u obližnji restoran da proslavimo njegov 24. rođendan, koji je bio dan ranije. Divno smo se proveli na porodičnom okupljanju – priča otac Jakova Miletića.

On naglašava da njegov sin nije imao ljubavne probleme zbog kojih bi mogao da digne ruku na sebe.

– Imao je duge veze i nije imao emotivne probleme – dodaje Predrag, koji radi u jednom javnom preduzeću.

Jakovljeva smrt mnogo je potresla njegovu majku Zoricu, koja je profesor informatike u Mladenovcu. Zajedno sa roditeljima tuguju mlađi brat (17) i sestra (9).

Čekaju da bude završena obdukcija u Institutu za sudsku medicinu, poslije čega očekuju više informacija o nesreći.

Komšije: Bio je predivan mladić

– U šoku smo i ne možemo da vjerujemo. Bio je uvijek nasmijan, pun života. Potiče iz fine i ugledne familije, a nikad na njemu ne bismo rekli da je sklon samoubistvu. Bio je krupan i živio je sportskim životom – kažu komšije u zgradi u kojoj živi porodica Jakova Miletića.