Hronika

MISTERIZONI MAHER ZA VOLANOM “Golf” već dva dana izbjegava sve patrole, policija se NADA ČUDU

I dalje traje potraga za vozačem misterioznog “golfa 4” koji je juče izbjegao sve patrole i umakao policiji iz dva kantona.

MISTERIZONI MAHER ZA VOLANOM “Golf” već dva dana izbjegava sve patrole, policija se NADA ČUDU
Foto: E.Trako/Avaz/RAS Srbija

Nakon velike policijske potjere na području Lepenice kod Kiseljaka, tokom koje je blokirano nekoliko naselja, vozač “golfa 4” za kojim su tragali uspio je pobjeći, a i nakon opsežne potrage i dalje nema ni traga ni glasa od vozača.

U trenucima je potraga ličila na neke filmske scene. “Golf” je uspješno izmicao policajcima, iako su bili relativno blizu da uhapse osumnjičenoga. Ali, vozač im je ipak uspio pobjeći u oba kantona.

Pročitajte još

Radi se na pronalasku vozila. Sve patrole su na terenu. Moralo bi negdje da se pojavi, ili u SBK ili u Sarajevskom kantonu – rekli su iz policije.

Uz vozača je, kako nezvanično saznaje Avaz, bila još najmanje jedna osoba. On je zaobišao sve patrole i zasjede policija u Srednjobosanskom i Sarajevskom kantonu te se za njim još traga.

Spekulisalo se da je riječ o pijanom vozaču, ali iz MUP SBK imaju jake indicije da je u pitanju ukradeno vozilo koje se povezuje s pljačkom bankomata u Kreševu, “Konzumove” prodavnice u Konjicu i još nekim krivičnim djelima.

Sumnja se da se radi o počiniocima koji su odgovorni za više krađa počinjenih širom Federacije BiH.