Sport

MITROVIĆ O RIZIČNOM NASTUPU "Nisam trenirao 13 dana, loža me boli, ali isplatilo se"

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je bio tema večeri u Engleskoj. Ušao je sa klupe, igrao povrijeđen i asistirao za gol.

MITROVIĆ O RIZIČNOM NASTUPU "Nisam trenirao 13 dana, loža me boli, ali isplatilo se"
FOTO: ANDY RAIC/EPA

Pred ovaj meč nastup Aleksandra Mitrovića bio je pod znakom pitanja, nije bilo jasno da li će Srbin biti u sastavu protiv Brentforda, ukoliko bude koliko bi mogao da odigra i kako da pomogne. Nakon susreta je najprije utješio Davida Gaju koliko je mogao, a onda je stao i pred kamere.

– Bilo je veoma teško, nije trebalo ni da budem na terenu. Moja zadnja loža me i dalje boli, ali donijeli smo odluku i ponekad u životu moraš da rizikuješ i isplatilo se. Srećni smo zbog tima i menadžera, mislim da smo zaslužili ovo – rekao je Mitrović

Otkrio je da je daleko od idealne forme, ali da je ipak stisnuo zube.

– Nisam trčao otprilike 13 dana, samo sam radio u teretani, duplirao sam terapiju samo da postanem spreman koliko mogu. Tek za deset dana ću početi da treniram normalno, ovo je ludo šta smo uradili danas. Imali smo veoma dugu godinu, pa smo srećni i radujemo se odmoru – potpuno je iskren Mitrović.

Podsjetio je engleski voditelj da je Srbin ove sezone postigao 24 golova u Čempionšipu i tako postao najbolji strijelac prvenstva, iako zbog povreda i suspenzija nije odigrao svaki susret.

– Sve je u timu, kada tim igra dobro – ja postižem golove. Tim je igrao veoma dobro. Taktika mi je stvarno odgovarala, kada mi daju lopte, ja postižem golove. Moja “zlatna kopačka” samo znači da ekipa dobro igra sa mnom. Bila je veoma, veoma duga sezona – zaključio je Mitrović.