Svijet

"MJERE SE MORAJU POŠTOVATI" Iz aviona izbacili majku sa šestoro djece (VIDEO)

Na putu iz Njujorka, Čaja Bruk iz Bruklina, koja je putovala sama sa svojih šestero djece, izbačena je iz aviona tokom ljeta, jer njena dvogodišnja djevojčica nije nosila masku.

"MJERE SE MORAJU POŠTOVATI" Iz aviona izbacili majku sa šestoro djece (VIDEO)

Ova majka je, kako prenosi yumama.com, na svom Fejsbuku objavila snimak koji je za manje od 24 sata imao više od 2.400 pregleda.

“Sram vas bilo”, napisala je, “jer ste me maltretirali sa šestoro djece”.

Tvrdi da njena dvogodišnjakinja nije željela staviti masku te da su članovi kompanije prema njoj i djeci postupali nehumano.

Bruk je napisala i da u pravilima kompanije piše kako su djeca koja nisu u mogućnosti da nose masku izuzeta, dok na internet sranici aviokompanije piše da su svi putnici koji imaju najmanje dvije godine dužni da nose zaštitne maske preko nosa i usta. To uključuje boravak na aerodromu, prijavu, ukrcavanje i sam let radi sprečavanja širenja korona virusa.

Mama je u svojoj objavi na Fejsbuku navela da je na zvučniku u avionu objavljeno da su djeca koja ne mogu da nose maske izuzeta. Iako je govorila da dijete ima svega dvije godine i da je ne može natjerati, posada je bila isključiva. Nisu prihvatili ni majčinu molbu da ostanu u avionu tako što će beba imati cuclu u ustima, objavili su mediji.