Magazin

MJESEC MOĆNOG BIKA Kako da iskoristimo energiju ovog zodijačkog znaka

Period horoskopskog znaka Bika je započeo 20. aprila i to samo jedan dan prije Merkurovog retrogradnog hoda.

Horoskop
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je i Merkur u znaku Bika očekuju nas mnoge lekcije na polju novca, sopstvene vrijednosti, ljepote i stvaranja.

U narednom periodu nas očekuju uzbudljiva dešavanja: Merkur je retrogradan što može da uzrokuje nesporazume u komunikaciji dok Pluton postaje retrogradan od 1. maja i pomera se ka znaku Jarca u koji će ući 11. juna. Pluton simbolizuje kolektivne teme i ovaj njegov retrogradni hod nam daje malo prostora da se pripremimo za velike kolektivne promjene.

Treba da razmišljamo o načinima koji su nam na raspolaganju da potpuno promenimo pravac i kreiramo za sebe nov posao, čak i profesiju.

Važno je i da budemo u korak sa tehnologijom koja se sve brže razvija.

Pomračenje punog Mjeseca u znaku Škorpije nas očekuje 5. maja – intenzivno i transformativno iskustvo koje će biti uvod u prijatnu i senzualnu energiju Venere u Raku koja će se osloboditi dva dana kasnije.

Pročitajte još

Osjetićemo potrebu da produbimo svoje odnose, bićemo brižniji, osjetljiviji i suosjećajniji.

I pred kraj ove sezone Bika, mlad Mjesec će ući njegovo polje 19. maja. Ovaj period treba posebno da iskoristimo budući da će Mjesec biti u sekstilu sa Marsom u Raku što je odličan aspekt za manifestovanje blagostanja i kreativnosti.

Ključ uspjeha u narednih nekoliko nedjelja je u usporavanju s obzirom da je Merkur retrogradan u kombinaciji sa inače temeljitim i sporijim Bikom. Uvijek imajte na umu onu mudrost da sporo i sigurno dobija trku.

Iskoristite period i energiju Bika da uživate u laganim meditacijama, prirodi, ljepoti oko vas. Osvijestite ljepotu trenutka, trudite se da budete u sadašnjosti i da kreirate što više lakoće i prijatnosti. Kroz proces usporavanja ojačajte svoju sposobnost da proširite svoju pažnju.

Iako će nas možda s vremena na vrijeme tranziti koji će se dešavati podstaći da što prije nešto završimo, uradimo i dostignemo treba da zapamtimo da je energija Bika najpotentnija kada joj dozvolimo da nas uvede u smirenost, stabilnost i centriranost.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije