Banjaluka

Đačke mjesečne karte za maj VAŽIĆE i za april: Postignut dogovor Grada i autobuskih prevoznika

Prodaja mjesečnih karata za maj mjesec počinje sredinom sedmice i te mjesečne karte đaci će moći koristiti do kraja ovog mjeseca, dogovoreno je to na sastanku predstavnika Grada i autobuskih prevoznika koji su zaduženi za gradski i prigradski prevoz u Banjaluci.

Đačke mjesečne karte za maj VAŽIĆE i za april: Postignut dogovor Grada i autobuskih prevoznika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na ovaj način svi srednjoškolci i studenti, kojima su nastavne aktivnosti počele danas, dobijaju mogućnost besplatnog prevoza zadnjih desetak dana aprila, sa mjesečnim kartama za maj, poručili su iz Gradske uprave.

Napominju da prema važećim pravilima mjesečne karte važe isključivo od 1. do zadnjeg dana u mjesecu, a da prodaja počinje nekoliko dana prije isteka mjeseca.

Pročitajte još

Podsjećaju da je od danas je u funkciji veći broj polazaka na svim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika s obzirom na to da su se i srednjoškolci vratili u školske klupe.

Poručuju da nadležno Odjeljenje za saobraćaj i puteve prati epidemiološku situaciju i prilagođava polaske prevoznim potrebama, te će sa daljnjim ublažavanjem mjera i sistem javnog prevoza putnika biti vraćen u redovno funkcionisanje.