Društvo

MJEŠTANI U ŠOKU U Vojvodini i Čačku udarao GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE (FOTO)

Tokom jučerašnjeg nevremena, područje Vojvodine, ali i okolinu Čačka i Gorenjeg Milanovca je, osim velike količine kiše i olujnog vjetra velike snage, snašao i grad veličine narandže.

MJEŠTANI U ŠOKU U Vojvodini i Čačku udarao GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE (FOTO)
Foto: Vojvodina meteo/Facebook

U selu Družetici kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crijepovi i plastenici. Na jugu Banata pao je grad veličine teniske loptice, a zbog jake kiše nastale su bujice na ulicama Kragujevca. Grad veličine teniske loptice zabilježen je i u selu Gornja Gorevnica, Miokovcima, Lipnici, Viljuši, prenosi RTS.

Na jugu banata, u selu Ilandža, juče je nešto prije 16 časova takođe padao grad natprosječne veličine. Mještani vojvođanskih sela napominju da je grad uglavnom bilo veličine klikera, ali da je došlo do pojave i ovakvih “kapitalaca”.

Zbog nevremena koje je pogodilo Čačak, gradonačelnik Milun Todorović je na prijedlog Štaba za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju na teritoriji cijelog grada. Selo Gornja Gorevnica zbog grada je pretrpjelo značajnu štetu.

Do sada je vanredno stanje bilo uvedeno u 19. mjesnih zajednica. Međutim u popodnevnim časovima obilan krupan grad i jaka kiša pogodila je sve dijelove grada i dodatno pogoršala situaciju. U crvenoj smo meteo zoni, tako da smo u pripravnosti i uveli smo konstantna dežurstva – rekao je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije, prenosi Rina.