Banjaluka

Mjesto za igranje košarke, odbojke, rukometa: Otvorena multifunkcionalna dvorana u Banjaluci (FOTO)

Nova sportska dvorana uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu u Banjaluci danas je otvorena, čime je jedno od najvećih gradskih naselja dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

Draško Stanivuković otvaranje dvorane na Laušu
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da ova multifunkcionalna dvorana ispunjava sve evropske i svjetske standarde za sve vrste takmičenja.

Dvorana na Laušu
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
Dvorana Lauš
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
Dvorana Lauš
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Opremljena je vrhunskom opremom i kao takva omogućava širok spektar sportskih aktivnosti – od košarke, odbojke i rukometa do gimnastike, borilačkih vještina i mnogih drugih disciplina – poručio je i dodao da će dvorana služiti učenicima OŠ “Sveti Sava”, mještanima Lauša, ali i cijelom gradu.

Zahvalio je Vladi Republike Srpske, jer su prepoznali važnost ovog projekta, ali i svim radnicima, arhitektama i timu gradske administracije, koji je uložio veliki trud kako bi ovaj projekat bio uspješno završen.

Ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić poručila je kako je važno da se djeca u najranijem školskom uzrastu bave sportom.

Pročitajte još

– Mogu da kažem da smo ponosni što smo i mi dali ovu vrstu doprinosa, te što su grad Banjaluka, ali i cijela Republika Srpska dobili jedan ovakav objekat. Što se sporta tiče, moram da kažem da je važno da se djeca u školama bave sportom i da imaju sve neophodne uslove za to – poručila je ona.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen, istakao je da je ovo jedan reprezentativan objekat gdje se mogu igrati ligaška takmičenja od košarke, odbojke, rukometa i slično.

Dvorana na Laušu izgrađena je uz postojeći objekat škole, sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a sadrži i otvoreno sportsko igralište sa vanjskim tribinama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije