Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mjuzikl “Mućke” obara sve rekorde (VIDEO)

Kultura
Autor:

Foto: Screenshot/Yotube/OnlyFoolsAndHorsesMusicle

Britanska humoristička televizijska serija „Mućke“ (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom Vest Endu.
Britanci, opterećeni temom „Bregzita“, rado gledaju novu verziju „Mućki“ dok se nostalgično prisjećaju starih, jednostavnijih vremena, piše Srna.

Mnogo toga se promijenilo u Britaniji od kada su se Derek „Del Boj“ Troter i njegov mlađi brat Rodni tokom osamdesetih i devedesetih borili za preživljavanje na surovim ulicama Pekama, u jugoistočnom dijelu Londona, preprodajući svaku vrstu robe do koje su mogli da dođu.

– Sada smo u nevjerovatno polarizovanoj situaciji, pa je lijepo da se nekada vratimo unazad i pogledamo stvari kroz naočare sa ružičastim staklima – izjavio je Tom Benet, koji u mjuziklu igra „Del Boja“.

On je rekao da bi se moglo reći da su to bila “jednostavnija, mnogo bolja vremena”.

– To uopšte nije tako. Ali zabavno je. Ovo je mjuzkl zasnovan na jednoj od najboljih komedija koje su ikada napisane – rekao je Benet.

Original je bio djelo Džona Salivena, čija je sposobnost da prikaže neodoljive gubitnike zasnovana na iskustvu odrastanja u porodici iz radničke klase u južnom dijelu Londona.

On je prihvatio posao iza kulisa u Bi-Bi-Siju, a scenario mu je godinama odbijan.

Jedna epizoda „Mućki“ je 1996. godine privukla rekordnu publiku od više od 24 miliona ljudi u Britaniji, a Salivenova serija je do trenutka kada je on umro 2011. godine stekla planetarnu popularnost.

Stanovnici današnjeg Pekama su među onima koji sada pune Kraljevski teatar Hejmarket, jedan od najstarijih u Vest Endu.

Od premijere prošlog mjeseca, za mjuzikl je prodato 150.000 ulaznica, a predstave su rasprodate do kraja avgusta. Time je oboren rekord po brzini prodaje ulaznica u teatru. Nove „Mućke“ do sada su zaradile više od osam miliona funti.

Mjuzikli su Vest Endu prošle godine donijeli prihod od preko 765 miliona funti, navodi se u podacima Udruženja londonskog teatra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO