Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MLADIĆ STRADAO U LOVU Milija je pričao sa ocem u trenutku kada ga je pogodio METAK, tri puta se čulo “UPOMOĆ”

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Velika tragedija zavila je u crno selo Kaona, nedaleko od Guče. Milija Radović (21) iz ovog sela, student prava, izgubio je život kada je lovačka puška nehotice opalila. Sve se dogodilo nedaleko od porodične kuće, a u trenutku kada je opalila puška koju je Milija ponio u lov, mladić je razgovarao sa svojim ocem Branislavom. Zbog velikog gubitka krvi, mladić je preminuo.

Prema saznanjima Blica, Milija je u nedjelju otišao u lov sa nekoliko svojih prijatelja i komšija. Prilikom povratka kući, zazvonio mu je mobilni telefon, jer ga je pozvao otac Branimir.

– Kako sam čuo, dok je pričao sa ocem, odjednom je povikao “Upomoć”, i to ponovio tri puta. Čuo se i pucanj. Sve se to događalo na oko 300 metara od njegove kuće. Brzo su ga pronašli i pozvali Hitnu pomoć – priča Mićo Rajović, predsjednik MZ Kaona, koji je šokiran viješću o tragediji u njegovom selu.

Kada su došli do Milije, on je već izgubio dosta krvi. Pretpostavlja se da se mladić okliznuo, te da je puška prilikom pada slučajno opalila i da je sam sebe upucao, a da ga je puščano zrno pogodilo u trbušnu aortu, zbog čega je iskrvario.

Milija je, inače, živio sa ocem i majkom Zoricom, i svojom starijom sestrom, dok mu je najstarija sestra Sanja udata.

– Otac me je pozvao u nedjelju i saopštio mi strašnu vijest. Mog malog bate više nema. On je još bio dijete. Ne znam šta da vam kažem. Ništa ne znam od detalja. Saznaću kad mi se mama i tata vrate iz Čačka. Ali, toliko mi je teško da ne znam kako ću sve ovo preživjeti – ispričala je u suzama najstarija sestra Sanja, koja sa suprugom živi u Užicu.

Međutim, tek treba da potvrdi istraga, a nadležno tužilaštvo u Čačku naložilo je obdukciju, koja će otkriti sve detalje nesreće. Ono što je poznato je da je Milija u prvom trenutku davao znakove života, ali da je dolaskom u Dom zdravlja u Guči podlegao povredama, i pored velikih napora ljekara da ga spasu.

Saznali smo da je u trenutku smrtnog ranjavanja, Milija Radović bio sam, i da se nekoliko minuta prije toga rastao sa grupom lovaca. Kao i da je policija uzela puške od lovaca koji su bili sa Milijom u grupi, kako bi se pregledale.

Prema informacijama do kojih smo došli, riječ je o organizovanom lovu na sitnu divljač u ataru sela Kaona, a lovci nisu pucali već su samo obilazili teren. Saznali smo da je mladić imao iskustva u lovu i korišćenju lovačke puške, jer su mu i otac i djed lovci.

Milija Radović će biti sahranjen na seoskom groblju u Kaoni, u utorak u 12 sati.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO